TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Rüzgarın sesine kulak verenler YTÜ’de buluştu

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rüzgar Enerjisi Kulübü tarafından düzenlenen Rüzgar Günleri etkinliğinde öğrenciler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşlarından temsilciler buluştu.
Rüzgarın sesine kulak verenler YTÜ’de buluştu
İSTANBUL / İHA - Bilim insanları, daha yaşanılabilir bir dünya için, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rüzgâr Enerjisi Kulübünün düzenlediği Rüzgâr Günleri etkinliğinde buluştu.

Yıldız Kampüsü’nde bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşlarından temsilciler katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek açılış konuşmasında, “Enerjinin gelişmişlik düzeyini ortaya koyan bir kavram olduğunu, ülkemizde ithalatın büyük bir kısmının enerjiye harcandığını, aynı zamanda ülkemizde enerji israfının da yüksek olduğunu” ifade etti.

Daha sonra söz alan YTÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Akdoğan Eker, mümkün olan en az enerji ile en fazla iş yapabilmenin gerekliliğine dikkat çekerken, Doç. Dr. Zehra Yumurtacı da sanayide kullanılan enerjinin yarattığı çevre kirliliğinin üzerinde durdu.

Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı ve Dünya Rüzgâr Enerji Birliği (WWEA) Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar sunumunda, rüzgar enerjisinin Türkiye elektriğinin 3 katını karşılayacak güçte olduğunu, fakat bu konuda yapılan yatırımların Avrupa’nın gerisinde kaldığını belirtti.

Ayrıca Ağaoğlu Enerji Grubundan Derya Deniz Yılmaz; Şule Erkoç Rüzgar Enerjisi Danışmanlığı; Dünya Sürdürülebilir Enerji Enstitüsü(WSEIN) Başkanı Gökhan Yıldırım; Kıntech Engineering Ülke Müdürü İskender Kökey; General Electric’ten Burak Yakın; YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) girişimcisi Ömür Can Sarı; Çaba Endüstri Proje Planlama Uzmanı Dr. Ahmet Yasin ve SIEMENS markasını temsilen Gaye Gümeli de rüzgar enerjisi uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Son olarak Sabancı Üniversitesi’nden Onur Kanyılmaz herkesin merak ettiği MİLRES projesinin detaylarını ilk defa Rüzgâr Günleri’15 te açıkladı.

Etkinliğin sonunda Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen kokteylde bir araya gelen öğrenci ve sektör temsilcileri, sektörün geleceği hakkında görüş alışverişi ve değerlendirmede bulundular.
Yorum Yazın