TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Saatler süren umutlu bekleyiş, yerini tarifsiz acıya bıraktı

Gaziantep'te ayağı kayarak su kanalına düşen çocuk için yüzlerce kişi seferber oldu. Umutlu bekleyiş, çocuğun cesedinin sudan çıkarılmasıyla yerini tarifsiz acıya bıraktı.
Saatler süren umutlu bekleyiş, yerini tarifsiz acıya bıraktı
GAZİAMTEP / İHA - Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Büyük Karacaören köyünde ikamet eden 11 yaşındaki Muhammed Mustafa Duran, Kayacık Barajı civarında evine dönerken ayağı kayarak sulama kanalına düştü.

Yanındaki arkadaşlarının durumu köylülere haber vermesiyle Muhammed Mustafa için yüzlerce kişi seferber oldu. Bu sırada Duran ailesi ve yakınları durumu jandarmaya ve arama kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma çevre güvenliği alarak Muhammed Mustafa’yı aramaya başladı. Daha sonra gelen itfaiyenin arama kurtarma ekibi ve AFAD ekipleri su kanalı boyunca detaylı bir arama başlattı. Kurtarma ekipleri araçlardan tutulan projektörler ve el fenerleriyle saatlerce Muhammed Mustafa’yı bulmaya çalıştı. Duran ailesi ve yakınları olay yerinde çocuklarından gelecek iyi bir haberi saatlerce bekledi. 11 yaşındaki Muhammed Mustafa için dua eden kadınların feryatları ise yürek dağladı.

Muhammed Mustafa’nın dayısı Adil Aydoğan yeğeninin akşam saat 5 sularında köye dönerken ayağının kayması sonucu sulama kanalına düştüğünü belirterek, “Yanındaki çocuklar köye gelerek yeğenimin sulama kanalına düştüğünü söyledi. Bunun üzerine hemen olay yerine geldik ve bu sırada jandarma, sağlık ekipleri ve arama kurtarma ekiplerine durumu bildirdik. En erken jandarma geldi ama arama kurtarma ekipleri yeri bulamadığı için biraz gecikmeli geldi. Dalgıçlar da olaydan yaklaşık 2 saat sonra geldi. Yeğenim suya düştükten sonra çabalamış ancak kendini bir türlü kurtaramamış. Daha sonra suyun akışına kapılarak suya gömülmüş. Aramalar yaklaşık 4-5 saattir devam ediyor ama suyun akışına göre olan tünel kısmında aramalar bir türlü yapılamadı. Tünelde gaz olma ihtimali nedeniyle arama kurtarma ekipleri oraya giremedi” dedi.

Olayın yaşandığı yerde önceden hiçbir tedbir alınmadığını da savunan Aydoğan, “Burada su kanalıyla ilgili bir tabela bile yok. 100 metrelik alanda sadece direkler dikilmiş ve tel örgüleri yok. Bu çocuğun ölümünün sebebinin yeterli derecede önlem anılmadığından kaynaklanıyor. Baraj kurulduğundan bu yana yaklaşık 10 kişi burada can verdi. Buradan Başbakanımıza sesleniyorum burada gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz ve bundan sonra bu gibi olayların son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde umutlu bekleyiş, arama kurtarma ekiplerinin Muhammed Mustafa’nın cansız bedenini bulmasıyla yerini tarifsiz acıya bıraktı. Cenaze, köylülerin yardımıyla halat bağlanarak sudan çıkarıldı. Çocuğun cansız bedenini gören yakınları sinir krizleri geçirirken, jandarma kalabalığı sakinleştirmekte güçlük çekti. Ambulansın bir an önce gelmesini isteyen yakınlarının feryadı yürek dağladı. Feryatlar içinde ilk önce jandarma aracına konulan Muhammed Mustafa daha sonra olay yerine gelen ambulansa güçlükle bindirildi. Öfkeli kalabalık sağlık ekiplerin Muhammed Mustafa’nın bulunduğu noktaya geç geldiğini savunarak tepki gösterdi. Daha sonra ambulansa alınan Muhammed Mustafa Oğuzeli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanenin içine girmek isteyen anne Nurgül ve baba Mehmet Duran’ın feryatları herkesi gözyaşlarına boğdu. Bir süre önce de en küçük oğlunu trafik kazasında kaybeden anne Nurgül Duran, kapıda bekleyen jandarma ekiplerine içeri girmek için yalvardı. Hastane önünde baygınlık geçiren acılı anne ve baba yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Yorum Yazın