TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Sağanak yağış Kandıra'yı su altında bıraktı

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bazı dereler taştı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.
Sağanak yağış Kandıra'yı su altında bıraktı
KOCAELİ / İHA - Kocaeli’yi etkisi altına alan ve aralıksız bir şekilde devam eden sağanak yağış nedeniyle il genelinde tüm birimleri alarma geçirildi.

Kocaeli genelinde etkisini sürdüren yoğun yağışlar nedeniyle Kandıra ilçesinde bazı yerler su baskınına uğrarken, sular altında kalan Kışla Caddesi’nde bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Kandıra merkez ve köylerinde ise sel baskınlarına karşılık Kocaeli ve Kandıra Belediyesi ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Alınan önlemlerin rağmen Akdurak Mahallesi Kışla Köprüsü ise sular altında kaldı. Sel sularının yükselmesi Kışla ile Kandıra arasında ulaşımı adeta durdurdu. Kışla Caddesi sakinleri, derenin taşmasıyla mahallerinde mahsur kaldı. Mahalleden Kandıra merkeze giriş çıkışları ise iş makineleriyle sağlanıyor.

Kandıra Araman bölgesindeki Ömerli Deresi de sel baskınlarına maruz kalırken, Sakarya-Kandıra arasında trafik kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Yaşanan su baskınları sonrasında bölgede bulunan tarım arazilerinin büyük bir kısmının sel atında kalması üreticilere büyük ölçüde zarar verdiği tahmin ediliyor. Kandıra Seyrek Sahili’ndeki çok sayıda villa da sağanak yağıştan etkilendiği, ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi. Kandıra Kurtyeri Köprüsü’nde de sel sularının yükselmesi tarım arazilerini su altında bırakırken, Kefken-Kaynarca arasında da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Yoğun yağış nedeniyle Kefken Mithat Paşa Mahallesi’nde yüzlerce villa her yıl sular altında kalırken, yağışların devam ettiği Kandıra genelinde Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi ekipleri, alçak bölgelerde sel baskınlarının yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yorum Yazın