• Siyaset

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan doktor Biroğul'un öldürülmesi ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır'da bölücü terör örgütü tarafından doktor Abdullah Biroğul'un öldürülmesi ile ilgili, Yol kesiyorsun ve kestiğin yolda bir hekimi katlediyorsun. Bunun izahı yok. Bunun herhangi insani bir değerle de izahı yok dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan doktor Biroğul'un öldürülmesi ile ilgili açıklama
Sultan Gedik - ANKARA / İHA - Bakan Müezzinoğlu, Bakanlıkta basın mensuplarının doktor Abdullah Biroğul'una yönelik saldırı ile ilgili sorularını cevapladı. Bakan Müezzinoğlu, terör eylemlerinin sağlık çalışanlarına da yöneldiğine dikkat çekerek, dün akşam itibarıyla da 1986 doğumlu, aile hekimi genç bir meslektaşlarının uzun namlulu silahla gerçekleştirilen terörist saldırıda hayatını kaybettiğini vurguladı. Dr. Biroğul'un öldürülmesinin insanlık dışı olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, bu olayların sağlık camiasını derinden yaraladığını kaydetti. "Sağlık camiası olarak birlik ve beraberlik içinde yine insanı yaşatmaya, insanın derdine derman olmaya gayret edeceğiz" diyen Bakan Müezzinoğlu, sağlık camiasının Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğini kaydetti.

Bir gazetecinin sağlık hizmeti götüren araçlara yönelikte saldırılar olduğunu hatırlatması üzerine Bakan Müezzinoğlu, araçların yerine her zaman yenisinin konulabileceğini ifade ederek, "Telafisi mümkün olanların hepsini telafi ediyoruz. Kaybedilen canı, bir değeri telafi etmek ise mümkün değil" diye cevap verdi.
Bu hekimleri, hemşireleri, sağlık memurlarını kaybetmenin kendilerini çok farklı boyutlarıyla üzdüğünü, yaraladığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bir de insanlık dışı, hunharca, kalleşçe demek doyurmuyor ve karşılığını bulmuyor" şeklinde konuştu.

Dr. Biroğul'un hayatını kaybettiği terör saldırısında herhangi bir çatışmanın olmadığına dikkat çeken Müezzinoğlu, herhangi bir karşı durmanın da olmadığını kaydederek, "Yol kesiyorsun ve kestiğin yolda bir hekimi katlediyorsun. Bunun izahı yok. Bunun herhangi insani bir değerle de izahı yok. Ama araç, gereç ve bunların daha iyisini yapabilecek gücü var Türkiye'nin. Bu teröristlerin de üstesinden gelecek gücünün olduğunu onlar görecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, sağlık camiasına başsağlığı dileyerek, Bakanlık adına Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan'ın Biroğul'nun evine taziye ziyaretine gitmek üzere yola çıktığını açıkladı.

BİROĞUL'UN PAYLAŞIMLARI YÜREK DAĞLADI
Öte yandan Dr. Abdullah Biroğul'un sosyal medyadaki hesaplarından yaptığı paylaşımlar yürek dağladı. Biroğul'un paylaştığı bir ölüm belgesinin altında "Hiç şüphesiz bir gün benimde belgemi doldururlar" ifadesinin yer aldığı görüldü.
Yorum Yazın