TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Sahte polis gönderip bayan öğretmeni 70 bin TL dolandırdılar

Afyonkarahisar’da, ağlarına düşürdükleri bir kişinin evine sahte polis göndererek yaklaşık 70 bin TL dolandıran zanlılardan biri, polisin yaklaşık 10 gün süren takibi sonucu yakalandı.
Sahte polis gönderip bayan öğretmeni 70 bin TL dolandırdılar
AFYONKARAHİSAR / İHA - Olayla ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 15 Ekim günü şebeke üyeleri öğretmen olduğu belirtilen A.A. isimli bir kadını arayarak kendisinin pkk terör örgütünün takibinde olduğunu belirterek kimlik bilgileri ve evinin adresini aldılar.

Telefonda kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişiye inanan bayanın kimlik bilgilerini ve evinin adresini almayı başaran şebeke üyeleri, bayandan evdeki tüm ziynet eşyalarını ve parayı bir çantaya doldurarak evlerine gönderecekleri polisi beklemesini istedi. Talihsiz kadın, telefonda kendisine verilen tüm talimatlara uyarak bekledi ve daha sonra evine gelen sahte polise çantayı teslim etti. Eve gelen sahte polislerin, kadının içerisine 17 adet bilezik, 9 adet büyük altın, 8 adet küçük altın, bin 750 Euro, 2 bin 500 dolar, bin 900 TL para koyduğu çantayı alarak hızla bölgeden uzaklaştıkları belirtildi.

Açıklamada, olayın sonrasında yaşanan ve şebeke üyesi olduğu bildirilen bir şahsın yakalanması ile ilgili olarak ise şu bilgilere yer verildi:
“Olay akabinde bayan şahsın akrabaları tarafından olayın polise bildirilmesi üzerine, ekiplerimizin ortaklaşa yaptığı çalışmalarda eve gelerek parayı alan şahısın A.A. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş ve şahsın 20 Ekim 2014 günü tekrar Afyonkarahisar’a geldiği tespit edilmiştir. Ekiplerimiz tarafından yakalanması için şüphelinin fotoğrafları Afyonkarahisar otogarında bulunan özel güvenlik görevlilerine gösterilmiş, aynı gün içerisinde otogarda görülen şüpheli, özel güvenlik görevlileri ve ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Kendisinin bir dolandırıcılık çetesinin kuryesi olduğunu, bu şekilde çeşitli kentlerde çetenin dolandırıcılık olayı yaptığını beyan edern zanlı, adli mercilere sevk edilmiştir.”

Öte yandan, adliyeye sevk edilen zanlı olayla ilgili basın mensuplarının kendisine yönlendirdiği soruları cevapsız bırakırken, yüzünü gizlemekle yetinmeye çalıştı.
Yorum Yazın