TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Saldırının mahiyeti aydınlatılacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Diyarbakır'daki terör saldırısına dair, hiç kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın bu olayın mahiyeti neyse sonuna kadar aydınlatılacak, üstü örtülmeyecektir dedi.
Saldırının mahiyeti aydınlatılacak
Ozan Koltuk - AA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kanal 24'te yayınlanan "Ankara Masası" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Diyarbakır'daki silahlı saldırıya ilişkin değerlendirmeleri sorulan Kurtulmuş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin çok elim bir olayla kaybedildiğini belirtti. Kurtulmuş, Elçi'ye ve şehit olan iki şehit polise rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Kurtulmuş, olayın ardından dört müfettişin, dokuz savcının görevlendirildiğini, dün geceden itibaren soruşturmaya başlandığını belirtti.

Kesin bilgi ortaya çıkmadan herhangi bir spekülasyona vesile olacak bilgiyi serdetmeyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Hiç kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın bu olayın mahiyeti neyse sonuna kadar aydınlatılacak, üstü örtülmeyecektir. Böyle bir şey olamaz. Türkiye, bu karanlık saldırıyı, silahlı çatışma ortamının bir sonucu mu, bir suikast mı, bunu bütün delilleriyle ortaya koyacak ve aydınlatacaktır" diye konuştu.

Elçi'nin ölümü ve polislerin şehit edilmesiyle ortaya çıkan bu durumda milletin barış ve kardeşliği esas alan bir dille konuşmayı başardığını anlatan Kurtulmuş, "Bu cinayeti işleyenler, bu çatışmayı ortaya çıkaranların istediği şey, bu memlekette Türk ve Kürt çatışmasını başlatmaktır. Milletimizin fertleri arasına ayrım sokmaktır. Hiç kimse boşuna heveslenmesin biz bin senedir bu topraklarda barış içerisinde kardeşçe yaşıyoruz. Bu toprakların farklı etnik mensupları, mezhebi ve dini mensubiyetlere ait olan kitleleri olarak Allah'ın izniyle kıyamete kadar da barış içinde yaşayacağız" ifadesini kullandı.

Rus uçağının vurulması
Kurtulmuş, "Eğer milliyeti bilinmeyen uçağın Ruslara ait olduğu ortaya çıksaydı, onu biliyor olsaydık sonuç böyle olmazdı diyorum, vurulmazdı demiyorum. Çünkü arkasında gerekçesi de var. Rusların Türkiye topraklarına karşı düşmanca bir tavır içerisinde olmayacağını biliyoruz. Bu kadar net söylenmiş bir cümle" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın