TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Salihli SGK’da 20 günde 2 binden fazla vatandaşın işlemleri gerçekleştirildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan Sigorta prim borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, SGK’ da sıraya girerek kuyruk oluşturdular.
Salihli SGK’da 20 günde 2 binden fazla vatandaşın işlemleri gerçekleştirildi
MANİSA / İHA - Yoğunluktan dolayı sistemin ağır çalıştığını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Salihli Şube Müdürü Aynur Ölgün, 20 gün içerisinde başvuruda bulunan 2 bin 36 vatandaşın işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Salihli Şube Müdürü Aynur Ölgün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Salihli’de 8 Ekim tarihinden bugüne kadar gelen süreç içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan Sigorta prim borçlarını yapılandırmak isteyen 2 bin 36 vatandaşımız başvuruda bulundu. Ben dahil 27 personel başvuruda bulunan vatandaşların işlemlerini, yoğunluktan dolayı sistemin ağır çalışmasına rağmen gerçekleştirdik. Sigorta prim borçlarını yapılandıran vatandaşlarımız SGK veznelerinde veya anlaşmalı olduğumuz Ekonomi Bankası, Anadolu Bankası ve Kuveyt Türk Bankası şubelerinde yatırabilirler” dedi.

Yoğunluktan dolayı sistemin ağır çalışması nedeniyle sigorta prim borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşların paniğe kapılmamalarını isteyen SGK Şube Müdürü Aynur Ölgün, ”31 Aralık tarihine kadar süre var. Bu süre içerisinde başvuruda bulunan vatandaşlarımızın işlemlerini gerçekleştireceğiz. Sigorta prim borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlarımıza para karşılığı iş takibi yapan kişilerden uzak durmalarını tavsiye ederiz. Bu kişilere başvurarak yanlış bilgi edinmek yerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunarak daha doğru bilgilere ulaşabilir” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın