TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Samsun'da yamaç paraşütü şenliği

Samsun’da bu yıl 2.’si düzenlenen Canik Yamaç Paraşütü Şenliği’nde, Türkiye’nin 8 ilinden gelen 30 yamaç paraşütçüsü uçuş gerçekleştirdi.
Samsun'da yamaç paraşütü şenliği
Samsun’da bu yıl 2.’si düzenlenen Canik Yamaç Paraşütü Şenliği’nde, Türkiye’nin 8 ilinden gelen 30 yamaç paraşütçüsü uçuş gerçekleştirdi.
Canik Belediyesi ile Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl 2’.si düzenlenen Canik Yamaç Paraşütü Şenliği’nde gökyüzü renkli görüntülere sahne oldu. Başta Samsun olmak üzere Ankara, Ordu, Giresun, Tokat, Amasya Mersin ve Çankırı illerinden gelen 30 yamaç paraşütçü, hazırlıklarının ardından sırasıyla gökyüzüne uçtu. Gültepe Mahallesi’nde bulunan yamaçtan kendilerini boşluğa bırakan paraşütçüler, inişlerini de kontrollü bir şekilde yaparak bir kazaya davetiye çıkarmadı. Düzenlenen etkinliğe katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, görevlilerden bilgi alarak şenlik alanı gezdi.
ÇAVUŞ: “ZEVKLİ UÇUŞLAR BEKLİYORUZ”
Yamaç Paraşütü etkinliği hakkında bilgi veren Ekrem Çavuş, "Samsun Gültepe yamaç paraşütü festivalinin 2.’sini gerçekleştiriyoruz. İyi bir katılım var, hava çok güzel, mevsimin havası çok zevkli uçuşlar bekliyoruz. Sportif yaklaşımından dolayı hem de katkılarından dolayı Canik Belediye Başkanımız Osman Genç’e çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da daha da güzelleşerek devam edeceğinizi umuyorum" dedi.
GENÇ: “DAHA ÇOK GELİŞTİRMEK LAZIM”
Sözlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Milletin zaferi inşallah nice zaferi de birlikte getirecektir diye düşünüyorum. Yamaç paraşütümüzün 2. ayağını yapıyoruz. Aslında geçen yıllarda yapmak istediğimiz dönemde Türkiye’de üzücü olaylar oldu ve ertelemiştik. Ama bu yıl 2014 yılında 2.’si olan yamaç paraşütünü gerçekleştiriyoruz. Uzaktan ve yakından buraya katılan yamaç paraşütü seven kardeşlerimize teşekkür ediyorum, kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bu tür etkinlikler sportif faaliyetlerin yanı sıra şehrimizin de tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Gerçekten Samsun şehrinin, yamaç paraşütünün yapılacağı şehirler arasında olduğunu görüyoruz. Ama bunu daha çok geliştirmek lazım. Samsun’a bu yamaç paraşütünü yurt dışından katılarak burayı yamaç paraşütü merkezi haline getirmek lazım diye düşünüyorum. Biz Canik Belediyesi olarak buna katkı sağlamak için öncülük yapmak için her zaman yamaç paraşütçülerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
PARAŞÜTÇÜ BAYRAK AÇTI
Şenliğe Mersin’den katıldığını söyleyen yamaç paraşütçüsü Adnan Çoşkun, "Son hazırlıklarımızı yaptık. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun, bunun için hem de festival dolayısıyla kalkış yaptıktan sonra bayrağımızı açacağız inşallah" diyerek kendini boşluğa bırakan paraşütçü havada 2 metrelik Türk bayrağı açtı.
Yorum Yazın