TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Samsunspor - Boluspor maçının ardından

PTT 1. Lig’in 3. haftasında Samsunspor kendi evinde oynadığı Boluspor maçını 3-2 kazanarak ilk galibiyetini aldı.
Samsunspor - Boluspor maçının ardından
SAMSUN / İHA - Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, “Sahada her iki takım adına futbol denen bir şey yoktu. Maalesef haftalardır ben takımımı futbol adına bir şeyler yapalım diye çalışıyoruz. PTT 1. Lig’i markalaştırmak istiyoruz ama bu futbolla markalaşmak olmaz. Futbol tribündeki ve televizyonun başındaki seyircilere futbol adına güzel şeyler seyrettirmeliyiz. Ama maalesef bize bunu hiçbir rakip müsaade etmiyor. Bugün dünya futbolunda artık amatör takımların dahil olduğu sistem kurmuşlar. 3-4-1-2 gibi oynuyorlar. Bu sistemi ben takımıma oturtmaya çalıştım ama maalesef rakiplerimiz bizi oynatmamak adına, bizim futbol düzenimizi bozmak adına mücadele veriyorlar. Bunu da başardılar ve bizi bu yöne itmeye çalıştılar. Eğer bu galibiyeti bu futbolla övecekseniz bir şey diyemem ama ben övemiyorum. Ama futbolcularımı alınlarından öpüyorum. Bizim böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Biz bu galibiyeti taraftarlarımıza, başkanımıza, yönetimimize ve eşlerimize armağan ediyorum” dedi.

Altın, sözlerine şöyle devam etti:
"Skor iyi oyun kötüydü. Sadece goller vardı. Futbol adına hiçbir şey yok. Mücadele var, tempo var ama futbol yoktu. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Ben böyle bir futbolu kabul etmiyorum. Hakemlerimiz bizim muhakkak olumsuzluk yapacaktır. Hakemlerimiz iyi niyetle sahaya çıkıyorlar ve gördüklerini çalmaya başlıyorlar. Penaltı verir vermez onlara saygı gösteriyorum. Ben sistemde ısrar etmeyeceğim. Benim futbolcu profilim, oynattığım sisteme uygun. Maç kaybedebiliriz, pozisyonlar verebiliriz ama futbol oynayalım, kavga etmeyelim, topu havalarda gezdirmeyelim. Takımlardaki bu olumsuzluklar milli takıma kadar yansıyor. Futbol adına mutlu değilim. Sadece goller vardı,
galip geldik. Arkadaşların üzerinde bir baskı vardı onu attık” diye konuştu.

İlk maçına çıktığını belirten Samsunsporlu oyuncu Talha Mayhoş, “İki haftadır süregelen 1 puanımız vardı. Bu maçı seyircimizin önünde oynuyorduk. Sahaya kazanmak için çıktık. Kendi sahamızda kazanmamız gerekiyordu ve bunu başardık. Çok iyi mücadele ettik. Rakibimizin avantajını biliyorduk. Bunları daraltarak iyi mücadele göstererek skoru lehimize çevirdik” şeklinde konuşurken, Samsunsporlu oyuncu Hasan Kılıç, “İyi mücadele ettik. Maçı 3-2 aldık. Şimdi bir çıkış yakaladık. Önce Diyarbakır, sonra Kayseri maçını kazanarak bu çıkışımıza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BOLUSPOR CEPHESİ
Son dakika golüyle maçı kaybettiklerini ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, “İki kere geriye düştüğümüz bir maç oldu. İyi de reaksiyon verdik. 2 kere beraberliği yakaladık. Beraberlik golünden sonra da galibiyeti getirecek pozisyonu da yakaladığımızı düşünüyoruz. Son dakikalarda alabileceğimiz maçı kaybettik. Hakem arkadaşımızın bir önceki pozisyonun etkisi altında kaldığını düşünüyorum. 2-2’yi yakaladıktan sonra maçı kaybetmemeliydik. Son dakika golüyle maçı kaybetmemiz bizim için üzücüydü” açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın