TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Samsunspor, Giresunspor ile 0-0 berabere kaldı

PTT 1. Lig’in ilk haftasında Samsunspor, kendi evinde karşılaştığı Giresunspor ile 0-0 berabere kaldı.
Samsunspor, Giresunspor ile 0-0 berabere kaldı
SAMSUN / İHA - Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, “İlk maçlar zor olur. Özellikle de ev sahibi için zor olur.

Çok kaliteli bir takımım var. Ama maalesef baskının futbolcularıma neler yapamayacağını, neler yapabileceğini ilk devre gösterdi. Ne kadar uğraştıysam futbolcularımın moral ve motivasyon olarak rahatlatamadım. İkinci yarı arkadaşlarımla bu konuyu konuştuk ve tartıştık. ‘Baskının sizlere neler yaptığını görün’ dedim. İkinci yarı oyuncularımdan tek isteğim futbolun bir güzelliğini ve baskıyı üzerilerinden atmalarını istedim. Gerçekten ikinci yarı oyuncularım kazanmak adına çok güzel şeyler yaptılar. İkinci devre bir tek eksiğimiz vardı o da topu kaleye atamadık. Beklenen transferler yapacağız. Bir santrfor bekliyoruz. Adilovic de sakat sakat oynadı. Biz taktiksel olarak bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve bu da kolay değil. Hemen hemen 2 aya yakın arkadaşlarla birlikteyiz ama taktiksel olarak zorlanıyoruz. Bu sistemi tam oturttuğumuz süre içerisinde daha iyi olacağız. Formayı hak edene veriyoruz. Hak etmeyen bekleyecek ve beklemesini de bilecek. İlerleyen haftalarda daha da iyi işler yapacağız” dedi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Samsunsporlu futbolcu Doğan Erdoğan da, “Yeni hocamızla birlikte yeni taktiklerimiz var. Değişimlere ayak uydurmak için bize zamanda gerekiyor. İlk yarıya nazaran ikinci yarı çok olumlu futbol oynadığımızı düşünüyorum. Her zaman rakip kaleyi düşündük. Bu olumlu futbolu daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Geçiş dönemi yaşadıklarını ifade eden Samsunsporlu futbolcu Alperen Pak ise, “Bunun için de zaman gerekiyor. İlk maçta toparlamamız mümkün değil. Zaten ilk maçlar sıkıntılı geçer. İkinci yarı toparlandık. İnşallah önümüzdeki maçlarda toparlanacağız” şeklinde konuştu.

GİRESUNSPOR CEPHESİ
Hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunun belirten Giresunspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci, “İki komşu şehrin maçı dostane hava içerisinde geçti. Maçın genelinde bir şeyler olmadı. Kartlar bile az çıktı. Maçın genelinde Giresunspor biraz daha ağırlığını koymuştu ama oynadığımız takım da Samsunspor’du. 1 puan gerek bizim için gerekse de Samsunspor için hayırlı olur. Takımların rayına oturması için 4-5 hafta geçmesi gerekiyor. Şu anda alınan tüm puanlar kardır. Geçen seneki kadromuzda 8-9 arkadaşımızı tuttuk. Şu andaki hedefimiz öncelikle ligde kalıcı olmak. Yani hayal görmemek lazım ve ligde kalıcı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın