TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Şanlıurfaspor'da hedef üç puan

PTT 1 Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor hafta sonu deplasmanda oynayacakları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında üç puan hedefliyor.
Şanlıurfaspor'da hedef üç puan
ŞANLIURFA / İHA - Şanlıurfaspor Kulübü tesislerinde basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Cihat Arslan, hafta sonunda oynanacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından 3 puan alarak taraftarın yüzünü güldürmek istediklerini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Şanlıurfaspor, maçının Güneydoğu derbisi gibi görüldüğünü belirtilen Arslan, “Bu hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile önemli bir karşılaşmamız var. Güneydoğu derbisi gibi görünüyor. Onlar da çok zor durumda. ‘Yaralı arslan’ diyorlar ya. Çok para harcanarak, çok yatırım yapılarak, çok ciddi bir bütçe ile iyi, yetenekli bir takım kuruldu. Zor bir karşılaşma bekliyor. Ama biz Urfa takımını, Şanlıurfaspor Kulübü’nü ve bölge halkını en iyi şekilde temsil edip, orada galibiyet almak amacımız. O, 3 puanın çok değerli olduğunu biliyoruz. Oradan galibiyetle dönersek, taraftarımızla da bütünleşebilirsek, Manisa maçı bizim açımızdan çok daha güzel bir maç haline dönebilir. Hedefimiz Antep’te galip gelebilmek, taraftarımızın yüzünü güldürebilmek” dedi.

STADIN YANAN ÇİMLERİ
Arslan, GAP Arena Stadı’nın yanan çimleri nedeniyle sezon başından itibaren oynadıkları 6 karşılaşmayı da deplasmanda oynamak zorunda kaldıklarını da hatırlatarak, sahanın son durumunun iyi olduğunu ifade etti. Arslan, “Uzun zamandır, dışarıda oynuyoruz, deplasman gibi. Maalesef kendi sahamızda oynayamıyoruz. İnşallah 2 hafta sonra, Manisa maçı ile içeride oynamaya başlayacağız. GAP Arena Stadı’nı kontrol ediyoruz. Şu an için çok iyi görünüyor. Hem alt çimin oturması, hem birbirine kaynaşması bir süreç alıyor. Çok güzel bir stadımız var. Stat dolduğu zaman çok önemli bir gücümüz olur inşallah” diye konuştu.

"KESİNLİKLE SAHAMIZDA OYNAMAK İSTİYORUZ"
Sahanın hazır olmasına rağmen oynamak istemedikleri iddialarına da cevap veren Arslan, şöyle konuştu:
“Hayır biz kesinlikle sahamızda oynamak istiyoruz. Ama bir maç için sahamızı da kurban etmek istemiyoruz. Doğru zamanda oynayalım. Ben teknisyen değilim. Çim uzmanı değilim. Manisa maçında da oynanıp, oynanmayacağına hoca değil, yetkililer karar verecek. Ama inşallah oynarız."

Arslan, ilk takım olarak da puan durumu olarak da iyi bir durumda olmalarına rağmen bazı eksikliklerin de bulunduğunu ifade etti. Eksikliklerin oyuncuların uyumu ile çözüleceğine inandığını anlatan Arslan, “Şu an puan olarak da pozisyon olarak da ligde iyi bir konumdayız. Hem oyun olarak hem skor olarak hem de gol oranı olarak mesafe kat etmemiz gereken durumlar var. Oyuncu anlamında değil, geliştirilmesi gereken özellikler anlamında eksiklerimiz var. Bu eksiklikleri de üstüne koyabilirsek daha iyi olacağız” diye konuştu.

KEMAL TOK TRANSFERİ
Arslan, transfer sezonun son gününde Gaziantepspor’dan transfer edilen Kemal Tok’un sakat olarak alındığı iddiaları ile ilgili olarak, “Biz Kemal’i transfer etmek istediğimizde Türkiye’nin önde gelen doktorlarından birinden sağlık raporunu istedik. Orada kontrollere gönderdik. Bir hafta 10 gün sonra futbola başlayabileceği ve takıma katılabileceği söylendi. Ama şu anda Kemal, şehrimize sadece bir kere gelebildi. Tedavisi devam ediyor. Şu an bizim aramızda bile değil maalesef. İstanbul’da tedavi görüyor. Geçen sene Gaziantepspor’dayken yaşamış olduğu sakatlık vardı. Tekrar nüksetmesinden dolayı fizik tedavi oluyor. Sakat sakat alındı derken, doktor raporuna dayanarak aldık. Doktora güvenmek hataysa, biz hata yaptık maalesef” dedi.

YAKALANAN PUAN ORTALAMASI
Arslan, şu ana kadarki maç başına toplanan ortalama puandan çok memnun olduklarını belirtti. Aynı ortalamanın devam etmesi halinde şampiyon bile olabileceklerini ifade eden Arslan, “Puan olarak çok iyi gidiyoruz bence. Tutturduğumuz puan ortalaması, ‘Play-off’un içerisinde bulunduğunuzu, ilk ikiye oymana gibi durumunuzun olduğunu gösteriyor. Zaten 2 puan ortalaması sizi şampiyon yapar. En kötü ikinci olarak çıkartıyor. Biz, 1.9 puan gibi bir oran tutturduk. Yeni kurulan bir takım için, sezon başından beri 6 maçını da deplasmanda oynayan bir takım için, çok iyi bir puan ortalaması. Memnunum. İnşallah böyle devam ederse, ligin puan ortalamasının üstünde bile ligi bitirebiliriz. Keşke her 6 haftada bir 11 puanımız olsa. Ben çok memnunum. Zaten o zaman şampiyon olursunuz” diye konuştu.

Gol yollarında takımın sıkıntı çektiğini kaydeden Arslan, bu durumun farkında olduğunu ifade ederek, “Takım yeni. Uyum, oynandıkça çalıştıkça gerçekleşecek bir durumdur. Yoksa skoru değiştirebilecek çok önemli oyuncularımız var. Tabi ki onlar da zamanla daha fazla katkı yapacaktır. Biraz sıkıntı çektiğimizin farkındayım. Ama onlar da çalışarak, oynayarak, uyum sağlayarak geçecek şeyler” sözlerinin sarf etti.

PASSOLİG TARTIŞMALARI
Sezon başından itibaren 6 maçın deplasmanda oynadıklarını yineleyen Arslan, Manisa maçı ile ilk kez kendi seyircileri ile buluşacaklarını belirtti. Passolig nedeniyle kendi sahalarında oynanacak bundan sonraki müsabakaların deplasman havasını yaşamak istemediklerini anlatan Arslan, "Passolig uygulaması inşallah deplasman havası yaşatmaz. Passolig uygulamasına erken mi geçildi, tartışılabilecek bir konu. Şu an Almanya’daki bir tribündeki seyirci sayınsının bizim Türkiye genelindeki sahalardaki toplam seyirci sayısına denk geldiği söyleniyor. Çok enteresan bir rakam. İnsanlar futboldan soğudu. Futbolcular 5-10 taraftara görsel bir şeyler sunuyor. Bu aslında bir tiyatroya sinemaya benziyor ama seyircisi yok. İzleyeni yok, alkışlayanı yok” açıklamasında bulundu.

Passolig uygulamasının tüm takımların motivasyonunu düşürdüğünü savunan Arslan, taraftarlara şöyle çağrıda bulundu:
"Tabi bu durum motivasyonu düşürüyor. Her takım için aynı. Ama inşallah Şanlıurfalılar takımına sahip çıkar. İnsanların ekonomisi de çok iyi değil ama gücü olan destek olsun. Çünkü biz Şanlıurfaspor’a hizmet ediyoruz. Şanlıurfalıları, futbolda temsil edenler bizleriz. İnşallah Urfa kendi değerlerine sahip çıkar.”
Yorum Yazın