TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Sarıgül, ön seçim için sandık başında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletvekili aday listesini belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sarıgül, sandık başına geçerek oy kullandı.
Sarıgül, ön seçim için sandık başında
İHA -CHP, 45 seçim bölgesinde milletvekili aday listelerini belirlemek için bugün hakim gözetiminde ön seçim düzenliyor. Saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi için sandık başına giden CHP üyeleri, destekledikleri milletvekili aday adayları için oy kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sarıgül de oyunu kullanmak için sandık başına gitti. Oyunu kullanmak üzere Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen Sarıgül’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sarıgül, bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra oyunu kullanmak için okula girdi. Burada hakim gözetiminde oyunu kullanan Sarıgül, daha sonra bir açıklama yaptı.

Ön seçimi demokrasi bayramı olarak değerlendiren Sarıgül, “Partili arkadaşlarımız özgür iradeleriyle oylarını kullandı ve kullanmaya devam ediyorlar. Bende oyumu ulusumun mutluluğu ve sosyal demokrasinin geleceği için kullandım. CHP’nin ön seçime girdiği dönemler en güçlü çıktığı dönemlerdir. CHP 1977 yılında Bülent Ecevit genel başkanlığında ön seçimi uyguladı ve çok büyük başarı elde etti. Ön seçim sokakların, mahallelerin sesinin parlamentoya yansımasıdır. Ön seçim, partili arkadaşlarımızın birbirlerini daha yakından tanımaları için çok önemli bir demokrasi bayramıdır. Benim en büyük arzum ön seçimde yaşadığımız heyecanı genel seçimde sandıklara yansıtmak” dedi.

Mustafa Sarıgül, ön seçim heyecanının genel seçimlerde sandığa yansıyacağına inandığını kaydederek, “Kim kazanırsa kazansın kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Kim kazanırsa kazansın demokrasi kazanacaktır. Kim kazanırsa kazansın CHP’nin kurumsal kimliği kazanacaktır. Ön seçim heyecanının genel seçimde de sandıklara yansıyacağına inanıyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği kararı ben çok büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Ön seçim partimize bir dininizim getirecektir. Ben şuna inanıyorum partilisine güvenmeyen bir siyasi olamaz. Siyasi hem partilisine güvenmeli ve bütün yurttaşlarımıza güvenmeli” şeklinde konuştu.

Hakim gözetiminde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek
Yorum Yazın