• Genel

Şehit Aileleri Derneği'nden Kobani saldırısına kınama

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, IŞİD'in Kobani’ye yönelik gerçekleştirdiği ve 231 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, yazılı basın açıklaması yaparak kınadı.
Şehit Aileleri Derneği'nden Kobani saldırısına kınama
Ali Sürüm - BİNGÖL / İHA - Kobani’ye yapılan saldırıların Türkiye Cumhuriyeti devleti ile bir ilgisinin olmadığını belirten Sözen, IŞİD'in Kobani’ye saldırarak çocuk, kadın, yaşlı demeden yüzlerce sivil vatandaşı katletmesini kınadıklarını söyledi.

Suriye'den Irak'tan kaçan yüz binlerce sivil vatandaşa sınır ve gönül kapılarını açan tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirten Sözen, saldırılar sonrası açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı eleştirdi. Sözen, "Vatandaşın direniş amacıyla sokağa çağrılması en hafif tabirle küstahlıktır. 7 Haziran genel seçimlerinde halkın yüzde 13'lük desteğini alarak TBMM’ye 80 milletvekili gönderen bir siyasi partinin hala vatandaşı sokaklara dökmek için çağrıda bulunması, bu vatandaşlara yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Bu da gösteriyor ki HDP henüz bir siyasi parti olmayı becerememiştir. Halen kendini terör örgütünün güdümünde görmektedir" dedi.

Kobani’ye yapılan saldırıları sorumlusunun muhatabının Türkiye Cumhuriyeti devleti olmadığını aktaran Sözen, şunları kaydetti:
"Devletimiz bütün birimleri ile Kobani halkının yanında olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Suriye'den Irak'tan kaçan yüz binlerce sivil vatandaşa sınır ve gönül kapılarını açan tek ülke Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Ülkemiz bu anlamda bütün dünyaya örnek teşkil etmektedir. Ülkemiz mazlum ve mağdur Kobani halkına umut olmuştur. Bugün Kobani’de sivil vatandaşın ocağı Türkiye Cumhuriyeti devleti sayesinde tütmektedir. Ülkemizin bunca fedakarlığına rağmen ülkemiz aleyhine vatandaşı sokağa çağıran zihniyet haindir."
Yorum Yazın