TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şehit polis memurları memleketlerine uğurlandı

​Diyarbakır’da dün teröristlerle girdikleri çatışmada hayatını kaybeden polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’un cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.
Şehit polis memurları memleketlerine uğurlandı
Ozan Koltuk - DİYARBAKIR / İHA - Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada Ahmet Çiftaslan şehit olmuş, aralarında Cengiz Erdur’un da bulunduğu 3 polis memuru yaralanmıştı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin de başından aldığı kurşunla hayatını kaybettiği olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralı polis memuru Cengiz Erdur da, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memurları için bugün Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehit polislerin yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehit polislerin naaşlarının ambulanstan alınarak kalafata bırakılması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan, “Terör örgütü mensuplarınca görevlilerimize saldırıda bulunulmuş, bu saldırıda iki tane kardeşimiz şehit düşmüştür. Olayı gerçekleştiren teröristeler Dört Ayaklı Minare’nin yanında yapılan basın açıklamasının olduğu yere doğru kaçmışlardır. Burada bulunan görevlilerimize de ateş açmışlar, bir arkadaşımız da burada yaralanmış, çıkan çatışmada ilimiz Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiştir. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen ve huzurumuza göz diken hainler, mutlaka bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Saldırı ve sonrasında yaşanan olaylarda meslektaşlarıma acil şifalar diliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

ŞEHİT ERDUR’UN KAYNANASI: “VATANI BÖLEMEYECEKSİNİZ”
Şehit Cengiz Erdur’un kayınvalidesi Ayşe Düşünceli tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, iki torunu ile birlikte teröristlere lanet okudu. Ayşe Düşünceli, “Nasıl kıydılar sana, nasıl kıydılar canıma, ne istediniz benim yavrumdan, elleriniz kırılsın. Ekmeğinin peşinden gitmişti benim yavrum. Ne istediniz Cengiz’imden. Vatanı bölemeyeceksiniz. İki tane gözü yaşlı yavru, yetim bıraktı. Bana emanet etti. Cengiz, sağ yanım benim Cengiz, bu acıya dayanamam ben. Gelin, gelin düğüne geldiniz yavrum” dedi.

MESLEKTAŞLARI CENAZELERİ TEKBİRLERLE KALDIRDI
Törenin ardından şehitlerin cenazeleri kalafattan alındı. Şehit polislerin meslektaşları, tabutları tekbirler eşliğinde omuzlara alınıp ambulansa taşıdı. Şehit Cengiz Erdur’un cenazesi memleketi Elazığ’a, Ahmet Çiftaslan’ın cenazesi ise Kahramanmaraş’a gönderildi.
Yorum Yazın