TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Sekretere cinsel istismarla suçlanan avukatın davası savcı değişikliğine takıldı

Bursa’da yanına iş görüşmesi için gelen sekreterin içeceğine etanol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın karar çıkması beklenen davası savcı değişikliğine takıldı.
Sekretere cinsel istismarla suçlanan avukatın davası savcı değişikliğine takıldı
BURSA / İHA - Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'cinsel istismar' suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen Bursa Barosu avukatlarından tutuksuz sanık Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu ileri sürülen M.R.B.’nin yargılanmasına devam edildi. Geçen yıl nisan ayında yanına iş görüşmesi için gelen sekreter C.Ç.'ye (20) kendi doğum günü partisinde ikram ettiği kola ve çayın içine etanol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanık Ö.Ç., bu celseye de katılmadı. Mahkemeye yazılı savunma dilekçesi veren sanık Ö.Ç., hakkındaki iddiaları reddederek, beraatini istedi.

Mahkemede, ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı verilen M.R.B.’nin celse arasında verdiği ifadesini okudu. Tutuksuz sanık M.R.B.’nin ifadesinde, “Benim olayla hiç bir ilgim yok. Avukat Ö.Ç.’nin bürosuna işlerini yapmak için gittim. Bana pasta ikram ettiler. Bana para vereceğini düşündüğüm için 1 saat orada bekledim. Avukat Ö.Ç., mağdur C.Ç.’ye 50 lira para verdi. Benden de C.Ç.’yi taksiye bindirip evine göndermemi istedi. Ben mağdurenin ağladığını falan görmedim. Suçlamaları kabul etmiyor, beraatimi istiyorum” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Mağdure C.Ç.’nin Avukatı Nevin Canbaz, tutuksuz sanık M.R.B.’nin, diğer sanık Ö.Ç.’ye yardım ettiğinin açık olduğunu ileri sürerek, her iki sanığın da cezalandırılmasını istedi. Diğer müdahil vekili Avukat Burçak Ataman Kuş ise mağdure C.Ç.’nin ruh sağlığının bozulduğu için Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını, dosyanın sürüncemede bırakılmasının adalet duygusunu töhmet altında bırakarak herkesi üzdüğünü söyledi.
Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini istedi.

Mahkemenin yeni değişen savcısı, dosyayı incelemek için süre talebinde bulundu. Mahkeme başkanı, savcıya mühlet vererek duruşmayı erteledi.

“MAĞDURE KISMİ FELÇ GEÇİRDİ”
Daha evvel evi kurşunlandığı ve mektupla evine mermi gönderildiği iddiaları üzerine korumalarıyla birlikte geldiği adliyeden yine korumalarıyla birlikte ayrılan mağdurenin vekili Avukat Nevin Canbaz ise “Bu celse karar çıkmasını ümit ediyorduk. Herhangi bir eksiklik yok, ceza mahkemesine göre tamamlanmış bir dosyaydı. Ancak savcı, yeni görevlendirildiğini belirterek mütalaa için süre istendi. Mahkeme de bu talebe istinaden duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Karar çıkmaması bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bu yargılama yaklaşık 1,5 senedir devam etmektedir. Şu anda mağdurenin birçok basın organları tarafından eğlence hayatına devam ettiği gibi beyanlar var. Ama bu doğru değil, mağdure 5 gündür bir Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor. Ruh sağlığı olmadığı ve psikolojisi bozulduğu için kısmi felç geçirmiş durumda. Ben bu tür yalan beyanlarla mağdureyi daha da mağdur edecek ifadeleri veren sanığı esefle kınıyorum. Mağdureyi karalayarak kendisini kurtarma çabasındadır. Müvekkilim hiçbir şekilde suç işlememiştir. Suçu işleyen sanığın kendisidir. Kamera kayıtlarıyla, dinlenen tanık beyanlarıyla ve adli tıp raporlarıyla bizim vicdanımızda mahkum olmuş bir sanıktır. Sanığın, mağdurenin eve kapatılması, ‘bana iftira atıyor’ gibi beyanlarla kendisini kurtarmaya çalışması komiktir” dedi.

“MAĞDURE ADALET TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMEKTEDİR”
Avukat Canbaz, savcının değişmesini ise, “Savcının değişmesinin sebebini bilemiyoruz. Neticede sadece bizim dosyamız yok. Savcının talebi, haklı bir taleptir. Eğer yeni atandıysa ve dosyayı inceleyecekse verilen karar çok doğal bir karar. Ama süreç çok uzadı, adil yargılanma hakkı ve yargılamanın kısa sürmesi gerektiği şekildeki sözleşmelerdeki anayasal haklarımız çiğnenmiş durumda. Mağdur git gide adalet tarafından mağdur edilmekte. Davanın artık bitmesi gerekiyor” diye konuştu.
Yorum Yazın