TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Selvi sebze bahçesinde inceleme yaptı

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, virüse dayanıklı çeşitlerle domates üretime devam etmemiz gerekiyor dedi.
Selvi sebze bahçesinde inceleme yaptı
MALATYA / İHA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Battalgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatma Kurt Aydın, Sebzecilik Birim Sorumlusu Akif Canal ve teknik personel, Battalgazi İlçesi Çolakoğlu Mahallesi’nde sebze üretimi yapan Ramazan Pekşen’e ait sebze alanlarını gezerek incelemelerde bulundular.

Sebze üreticisi Ramazan Pekşen, işletmesinde domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve yeşillik çeşitleri üretimi gerçekleştirdiğini belirterek "Kaliteli ve verimli üretim sonucunda pazarlama sorunu yaşamıyoruz. Sebze tarımında özelikle hastalık ve zararlılarla mücadele çok önemli. Zamanında yapılan sulama, gübreleme ve budamanın verime etkisi çok büyük. Bu sebze bahçemde, üretim tekniği ve zirai mücadele konularında bana destek olan İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, sebze üretim alanlarını gezerek, domates güvesi feromon tuzaklarındaki ergin yoğunluğu kontrollerini ilgili teknik elemanlarla birlikte yaptı. Selvi, "Tüm teknik personelimiz ile sebzecilik tarımını her geçen gün bir adım öteye taşıyacağımıza inanıyorum. Bu nedenle eğitim ve demonstrasyon faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu yıl domates üretim alanlarında yaptığımız incelemelerde Sarı Yaprak Kıvırcığı virüsü oldukça yaygın. Virüse dayanıklı çeşitlerle Domates üretime devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Daha sonra karpuz üretim alanlarını dolaşan Selvi, 1970’li yıllarda üretimi yapılan karpuz tohumlarıyla üretim yapılan parseli gezerek; "Eski tohumlarla yapılan üretimlerde tat ve aroma oldukça farklı. Bu nedenle bu tohumların milli bir servet olduğunu kabul ederek gen kaynaklarımızın muhafaza altına alınması gerekiyor. Malatya tarımına katkılarından dolayı Ramazan Pekşen’i kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum "ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın