TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na sandığa oturma cevabı

AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'elektrikler kesilirse sandıklara oturun' açıklamasına cevap vererek, 'Sandıkların açıldığı saatte hava aydınlık olacak. Kılıçdaroğlu’nun bundan bile haberi yok' dedi.
Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na sandığa oturma cevabı
İHA - AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Beylikdüzü’nde AK Parti’nin mahalle temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının öncesinde açıklamalarda bulunan Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “elektrikleri kesilirse sandıkların üzerine oturun” açıklamasına cevap verdi.

“CHP tarafından yapılan açıklamalar gösteriyor ki, onlar seçime dair hiçbir bilgi sahi değiller” diyen Şentop, “Yapılan açıklamalar, CHP genel başkanı da dahil olmak üzere Türkiye’de seçimlerin nasıl yapıldığını, oyun nasıl kullanıldığını, sandıkların nasıl açıldığını, oyların nasıl sayıldığını bilmediklerini açık bir şekilde gösteriyor. Tabi insanlar bilmeyebilir. Bilmediğinin farkındaysa orada sorun yok. Ama bir şey bilmediği halde biliyormuş gibi konuşması insanı böyle komik durumlara düşürebiliyor. Kılıçdaroğlu, elektrik kesilince sandıklarla ile ilgili sorun olacağını düşünüyor. Biraz bunu 30 Mart seçimlerinden hareketle söylüyordur. 30 Mart’ta güneş erken battığı için, hava erken kararıyordu. Şimdi güneşin batma saati geciktiği için saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandığında henüz ikindi vakti bile değil. Yani güneş batmayacak o saatte elektriğe bile ihtiyaç olmayacak” dedi.

“KILIÇDAROĞLU BELKİ ESPRİ YAPMIŞTIR”
Mustafa Şentop, “Birisi sandık üzerine oturursa orada herhalde tuhaf karşılanır. Şeffaf sandıklara kilolu bir CHP’li oturursa sandığı kırabilir. O bakımdan birtakım seçim krizlerine, yeni trajedilere yol açmaması lazım. Hava aydınlık olduğu için elektriklere ihtiyaç olmayacak. Dolayısıyla elektriklerin kesilmesinin seçimlere bir etkisi de olmayacak. Gün aydınlığında sandık açılabilir, oylar sayılıp hesaplanabilir. Eğer bilgisayar ortamında sonuçların girilmesini kastediyorsa, sandık başında böyle bir işlem yok. Yani sandık başında bilgisayara girilen bir sonuç yok. Sandıkta her şey elle yazılıyor. Tutanaklar elle hazırlanıp ilçe seçim kuruluna gidiyor. İlçe seçim kurulunda ancak sisteme girme ile ilgili durum söz konusudur. Kılıçdaroğlu genelde yaptığı açıklamalardan sonra çuvallıyor. Ama seçimlere ilişkin bir genel başkanın bu kadar bilgisiz ve cahilane sözler sarf etmesi de tuhaf gerçekten. Kılıçdaroğlu belki espri yapmıştır” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş’ın kendilerini Robin Hood’a benzetecek kadar bir siyasi geçmişi olmadığını da sözlerine ekleyen Şentop, “Kendi siyasi geçmişlerini ve terör örgütü ile olan bağlantılarını ifade ediyorlarsa bu Robin Hood’luk değil açıkça bir eşkiyalıktır. Halen Güneydoğu’da Kürt köylerinde vatandaşlarımızı tehdit ediyorlar. Sandıktan başka partiye oy çıkarsa hesap sorarız diyorlar. Bunların Robin Hood’luktan ziyade geçmişe bakarak bir değerlendirme yapmak lazım” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın