TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Sıcak havada ‘ekmek’ mücadelesi

Tokat’ta 220 derece sıcağın karşısında ekmek fırınında çalışan ustalar durumlarından şikayetçi değil.
Sıcak havada ‘ekmek’ mücadelesi
Aleyna Özsoy - TOKAT / İHA - Tokat’ta Trabzon taş fırın ve tava ekmeği üretimi yapan ustalar dışarıda 40 derece, fırın karşısında ise 220 dereceye varan sıcakla ekmek parası mücadelesi veriyor. Serinlemek için 15-20 dakikada bir ellerini yüzlerini yıkayan ustalar durumlarından şikayetçi olmadıklarını söyledi.

9 yıldır ekmek fırınında çalışan Ekrem Kesim, fırının karşısında boncuk boncuk terlediklerini ama kendilerinden daha zor durumda güneşin altında çalışanlar olduğunu ifade etti.

En azından üstü kapalı bir yerde çalıştıklarına şükrettiklerini ifade eden Kesim, “Şu anda fırının sıcaklığı 220 derece, dışarıda yaklaşık 40 derece sıcak var. Bir taraftan ateş bir taraftan dışarıdaki sıcak birleşince içerisi daha da sıcak oluyor. Bu nedenle serinlemek için bazen tişörtlerimizi çıkartıp yıkayıp giyiyoruz. Bazen elimizi yüzümüzü yıkıyoruz. Yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok” dedi.

Fırında hamur mayalandıktan sonra zamanla yarış başladığını ifade eden Kesim, “Fırına zamanında ekmeği atmazsan hamur mayalanır tadı bozulur. Ekmek bir çocuğa benzer, çocuğa nasıl iyi bakarsanız ekmeğe de öyle bakacaksınız. Hamuru ona göre kollayıp tavını ona göre vereceksin. Sıcağa, zamana karşı hepsi ile yarışmak durumundayız” diye konuştu.
Yorum Yazın