TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Siirt Baro Başkanı Acar'dan çözüm süreci açıklaması

Son iki yıldır yakalanan istikrarın devam etmesi için çözüm sürecinin heba edilememesi gerektiğini belirten Siirt Baro Başkanı Av.Cemal Acar, Kürtlerin ve Türklerin ittifak yapmasının aynı zamanda Ortadoğu’da arzulanan istikrarının ilk adım taşı olacağını söyledi.
Siirt Baro Başkanı Acar'dan çözüm süreci açıklaması
SİİRT / İHA - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyonu Başkanı Zeki Güler, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu’nun katılımıyla Siirt Barosu’nun 8. Olağan Genel kurul toplantısı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Acar, Ortadoğu ve Türkiye’nin çevresinin gün geçtikçe istikrarını kaybedip kaosa sürüklendiğini söyledi.

Bundan çıkış yolunun Ortadoğu ve Müslüman Devlet ve haklarının biran önce demokrasiye geçmesiyle mümkün olacağını dile getiren Acar, "Ortadoğu’da güçlü egemen kültür inançlar bir diğerine tahakküm ettikçe, biri diğerine hayat hakkı tanımadıkça gerçek baharı yakalanması söz konusu olmayacağı gibi, buralarda demokrasinin tam anlamıyla kurulması mümkün değildir. Otoriter rejimler doğruluk ve algılara önem vermelidir. Kin ve düşmanlık ve en önemlisi yıllardır içimize atılan umutsuzluk tüm Ortadoğu haklarını perişan etmektedir. Dünya, neden herkese iyiye şeffaflığa ve doğruluğa giden bir dünya olsun da, Ortadoğu haklarına sürekli geriye giden, demokrasiyle uzaklaşan cumhuriyeti yok eden bir anlayış olsun. Bunun en büyük sebebi bize bu umutsuzluğun yaşatılmasıdır. Güçlü hakların, güçlü kültürlerin, güçlü inanç ve grupların, kendinden zayıf inanç guruplarına, kültürlere, etnik gruplara küçük gözle bakıp hayat hakkı tanınmamasından kaynaklanıyor" dedi.

Çözüm süreciyle birlikte yakalanan istikrarın kaybedilmemesi gerektiğini hatırlatan Acar, "Yıllardan beri devam eden Kürt sorununa kamuoyunda bu kadar ciddi desteği sağlamışken, son iki yıldır bu ülkede, son yaşanan olayların dışında kimsenin burnu kanamamışken yakalanan bu fırsatın kaçırılmaması gerekir. Tüm siyasi gruplar ve partilere mensup insanların vereceği mesaj ve alacağı inisiyatifler çok önemlidir. En büyük sorumluluk biz halklara düşmektedir. Yakalanan barış ve çözüm süreci heba edilmemeli, şiddetle, yakıp yıkma yöntemlerine başvurmadan, demokratik yöntemlerin dışına çıkmadan, kamuoyunda desteğini heba etmeden mutlaka bunu başarmalıyız. Beklide coğrafyamızın ve Ortadoğu’nun bu şiddet sarmalının çıkmasının tek umudu bizleriz. Kürtlerin ve Türklerin ittifak yapması Ortadoğu’da arzulanan geleceğin belki döşenen ilk istikrar taşı olacaktır. Burada tüm sorumlu makamların ve hakların buna hassasiyete dikkat etmesi gerekir. Bu destek oluşan bu talep ve arzu kesinlikle kırılmamalıdır ve devam etmelidir" diye konuştu.

Toplantı divan seçimi ve başkanlığın oluşumu, faaliyet ve denetim raporlarının okunması ve bütçenin oluşmasının ardından baro yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi.
Tek liste ile girilen seçime Av. Cemal Acar, Av. Faruk Veysel Sönmezsoy, Av. Deniz Doğan, Av. Mahmut Ertek, Av. Ekrem Olgaç, Av. Diyaeddin Temiz, Av. Muhammed Alptekin Asil üyeliğine, Av. Salih Veysel Tekin, Av. Fırat Bilek, Av. Özcan Bal, Av. Ahmet Şen, Av. Mehmet Vafi Benek, Av. Mirzar Ay yedek üyeliğine seçildi.

Türkiye Barolar Birliği delegeliğine ise Av. İsmail Selim ve Av. Servet Danış getirildi.
Yorum Yazın