TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

'Silahlar gömülene kadar terörle mücadele devam edecek'

AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kabakçı Kan, beraberindeki partililerle, Ataşehir Kayışdağı semtinde bulunan Darülaceze Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
 'Silahlar gömülene kadar terörle mücadele devam edecek'
Sultan Gedik - İSTANBUL (İHA) - AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan, Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde koalisyon ve darbe gibi kelimeleri unuttuğunu, terör kelimesini de lügatınden çıkarmak üzere olduğunu ifade ederek, “Terör bitip, silahlar gömülüp üzerine beton dökülene kadar terörle mücadele devam edecek” dedi.

 Önce kurumun müdürü Reşit Taşkın’dan Darülaceze ile ilgili bilgi alan Kavakçı Kan, daha sonra kurumda çalışanları ziyaret etti. Darülaceze’de bulunan yaşlıları da ziyaret eden Kavakçı Kan, onlara karanfil verdi.

Darülaceze ziyareti sırasında çalışanlarla bir araya gelen Milletvekili Adayı Ravza Kavakçı Kan, çalışanların kutsal bir görev yaptığını ifade ederek, çalışanlara teşekkür etti. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Kavakçı Kan, “Son birkaç aydır geçen seçimlerden sonra zorlu bir süreç yaşıyoruz. Koalisyon kelimesini bilmiyorduk, unutmuştuk. Ben hatırlıyorum. Darbe kelimesini unutmuştuk. 1980 darbesini yaşayanlar, 28 Şubat’ı yaşayanlar, daha öncelerini büyüklerden dinleyenler, onları biliyor hatırlıyorlar. Terör kelimesi neredeyse lügatımızdan çıkmak üzereydi. Şehit haberlerimiz yok denecek kadar azdı. Ama maalesef son süreçte, belirli haklar elde edilmişken, Kürt kardeşimiz Kürt kimliğini rahatlıkla ifade edebilirken, Alevi kardeşimiz belirli haklardan daha önce faydalanamadığı haklarından, vaktiyle devlet tarafından gasp edilmiş haklarından faydalanabilirken, muhafazakar insanımız daha önce ötekiyken, ki onun bir örneği de benim, olaylar başladı. TBMM’de 2 Mayıs 1999 yılında bir başörtülü milletvekilimiz seçilmişti. Ona yemin ettirilmezken, onun şahsında hepimize, başı örtülü, başı açık, kadın, erkek, zaten öyle bir ayrım yok ama hepimize haddimiz fersah fersah bildirilmişken, 16 sene 21 gün sonra o had bildirmenin akabinde bizler de Rabbimizin lütfu ile başı açık milletvekillerimizle, erkek milletvekillerimizle beraber, meclis kürsüsünde durup olay çıkmadan, ant içme ve akabinde hizmet etme ümidi ile Meclise girmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde demokratik haklar ve özgürlükler alanında yaşanan gelişmelere değinen Kavakçı Kan, “Bu kadar çok haklar, yapılmış olan yanlışların bir kısmı düzeltilmişken, gasp edilmiş hakların bir kısmı verilmişken, son dönemde maalesef terör olaylarının başlaması ile sıkıntılı günler yaşadık. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi, Başbakanımız da söyledi, inşallah terör bitip, silahlar gömülüp üzerine beton dökülene kadar bu mücadele devam edecek” diye konuştu.
Yorum Yazın