TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Sırp oyuncu Cadjo Türkiye de güvendeyim

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Samsun Canik Belediyespor’un Sırp oyuncusu Sasa Cadjo, Sırp olarak Türkiye’de güvende olduğunu söyledi.
Sırp oyuncu Cadjo Türkiye de güvendeyim
SAMSUN / İHA - Hafta sonu Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol maçı öncesi çıkan olaylarda kalbinden bıçaklanan 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko İvkoviç’in hayatını kaybetmesi sonucu Sırbistan’da ve Türkiye’de büyük üzüntü duyuldu.

Samsun Canik Belediyespor’da oynayan ve Sırbistan Bayan Basketbol Milli Takım oyuncusu Sasa Cadjo, çıkan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

"BU TARZ KAYIPLARIN OLMAMASINI İSTİYORUM"
Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasından oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesi çıkan olaylarda kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko İvkoviç için çok üzüldüğünü belirten Cadjo, “Sırbistan’dan gelen çok arkadaşım var. Böyle bir şey olacağını tahmin bile edemezdim. Güvenlik güçleri kimin suçlu olduğunu bulacağından eminim. Bu maçlar için çevreyi daha güvenli hale getirmenin bir yolunu bulacaklarını düşünüyorum. Bu tarz kayıpların olmamasını istiyorum. Çünkü çoğu insan çocuklarını maçlara getirdiği için böyle şeylerin yaşanmasını istemez” dedi.

“SIRP OLARAK TÜRKİYE’DE GÜVENDEYİM”
Sırbistanlı olarak Türkiye’de güvende olduğunu ifade eden Cadjo, “Şu anda birçok insanın sinirli olduğunu biliyorum. Bu tarz bir şey olduğunda bu duruma bir çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben bir Sırpım ve benim ülkemden bir insan öldüğü için çok üzgünüm. Bu tarz şeylerin tekrar etmemesini ümit ediyorum. Sırp olmama rağmen Türkiye’deyim ve kendimi çok güvende hissediyorum. Sırp insanının Türkiye’de böyle bir problemle karşılaşacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Sırbistan Milli Takımı’nın ve Samsun Canik Belediyespor’un başarılı oyuncusu Cadjo, hayatını kaybeden Marko İvkovic’in ailesine de başsağlığı diledi.

“İKİ ÜLKE HALKINI ETKİLEMEZ”
Türkiye’de birçok Sırp ve Karadağlı oyuncularla çalıştığını ifade eden Samsun Canik Belediyespor Baş Antrenörü Ekin Baş ise, “Sırbistan ve Karadağlı oyuncular Türkiye’de yeteneklerini herkese göstermeye çalışıyorlar ve işlerine saygı duyuyorlar. Sadece oyuncu olarak değil, kişilik olarak da çok iyi insanlar. Bu zamana kadar onlarla çalışmaktan herhangi bir problemim olmadı. Marco İvkoviç hakkında çok üzgünüm. İsmi hiç önemli değil, sonuçta bir insan ölmüştür. Birçok Sırp oyuncu ve hoca Türkiye’de çalışıyor ve Sırplarla çok iyi ilişkilerimiz var. Bu olayın Sırp halkı ve Türk halkı arasındaki ilişkilerini etkileyeceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın