Georgia Tech Üniversitesi araştırma ekibinin geliştirdiği uygulama, kör alfabesinin Apple ve Android cep telefonlarında kullanılmasına olanak tanıyacak. Dokunmatik cihazların kullanımı hızla yaygınlaşırken, görme engellilerin yeni teknolojiden daha iyi faydalanmasını sağlamayı amaçlayan çalışmalar da artıyor. Uzmanlar, halihazırda varolan sesle komut verme teknolojisinin çok yavaş kaldığını ve her yerde kullanıma yatkın olmadığını vurguluyor. Kör alfabesi Braille'i kullanma olanağı sağlayan Brailletouch adlı uygulama önümüzdeki haftalarda dolaşıma sokulacak.
Altı parmakla kontrol edilen uygulamanın dikkat çekilen bir özelliği, elin kendisini oynatmak zorunda bırakmaması. Projenin başındaki araştırmacı Mario Romero, ''Braille alfabesini iyi kullanan kişiler ellerini asla oynatmaz.'' diyor. Bu yeni uygulamada kullanıcılar cep telefonunu yatay şekilde ve ekranı dışarı çevirerek tutuyorlar. İşaret parmağı, orta parmak ve yüzük parmağı ile telefonu her iki yanından da kavrıyorlar.
Araştırma ekibi, bedava sağlanacak olan uygulamanın bütün ayrıntılarını internette kamuyla paylaşıyor.
Mario Romero, dokunmatik ekranların kullanım sahası genişledikçe, görme engellilerin bu teknolojinin gerisinde kalma kaygısının da arttığına dikkat çekiyor. Günümüzde fotokopi makinelerinden spor salonlarındaki egzersiz araçlarına kadar birçok cihazda dokunmatik ekran kullanımı yaygın hale geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında yağlı tohumlu bitki üreten 121 bin çiftçiye toplam 735 milyon lira ödeme yapacak.
Ali Sait MÖKÜKÇÜ - Yeni Türk Ticaret kanununun uygulamaya başlamasına az bir süre kaldı. Şirketlerin yeni kanuna adapte olmalarını sağlayacak bazı işlemler için belirli süre verilmiş bulunmaktadır.
Başbakan Yardımcısı Babacan, 'S&P'yle sözleşmeyi bitirmeyi gerekirse her an yapabiliriz. Bugün için kararımız yok ama ileride her an yapabiliriz' dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) yapmış olduğu değerlendirmenin hiçbir mantıklı tarafı olmadığını belirterek,
Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı.
Balıkesir’in Edremit Sosyal Yardım Vakfı’nda çalıştırılmak üzere 4 kişinin işe alınacağının duyurulmasıyla birlikte, müracaat süresinin bitmesine 3 gün kala 2 bin 686 kişi başvuru yaptı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele en temel önceliklerinden biri olduğunu belirterek,
Türk İstatistik Kurumu Ege Bölge Müdürlüğü, İzmir’de kayıt dışı istihdam verilerini açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 gün süren toplu görüşme sürecinde 74 milyon vatandaşın taleplerini de dikkate aldıklarını belirtti.
Sabancı Topluluğu’nun şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla 3’üncüsü gerçekleştirdiği

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?