TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Soğuk havada gece mesaisi

Van’ın Muradiye ilçesinde, depremde hasar gören PTT binasının yapımına iki yıl aradan sonra yeniden başlanırken, mesaiye kalan ustalar ise soğuk havaya rağmen geceli gündüzlü çalışıyor.
Soğuk havada gece mesaisi
VAN / İHA - Meydana gelen depremlerde hasar gören PTT binasının yerine yapılan çelik konsollu binanın inşaatı devam ediyor. İnşaat ustalarından Mehmet Emin Dündar, buradaki şartların zor olduğunu belirterek, “Soğuk havada çalışma şartları çok ağır, çalışamıyoruz. Bu soğuk havaya dayanamayan oksijen cihazlarımız bile dondu. İşlerimiz aksıyor” dedi.

Adana’nın sıcak ikliminden gelerek doğunun soğuk ikliminde çalışmanın çok zor olduğunu ifade eden Dündar, “Havalar daha da soğuk olmadan bu işi bitirerek Adana’nın sıcak iklimine gitmek istiyoruz. Yaktığımız ateş ve hiç bitmeyen sıcak çayımıza rağmen yine de ısınamıyoruz ama biz bu iş için buraya geldik, bir an önce işimizi bitirmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz” diye konuştu.

Yılmaz Özkan ise Doğu’da inşaat sektörünün pek gelişmemiş olmasından dolayı malzeme sıkıntısı çektiklerini belirterek, “Sanayi açısından Doğu’da yeterli gelişme yoktur. Bu nedenle en ufak ihtiyaç duyduğumuz malzemeyi en yakın Gaziantep veya Adana’dan temin etmeye çalışıyoruz. Gurbetçiyiz, ekmek parası, arkadaşımızın 7 aylık bebeği var, şimdiye kadar ancak bir kez kucağına alabilmiştir. Devletin kendi binası olmasına rağmen yeterli bir kontrol yoktur, inşaatın her yeri açık, çevreye verdiğimiz gürültü başlı başına bir sıkıntıdır ama biz buradaki vatandaşları fazla rahatsız etmeden azimle çalışarak bu işi en kısa zamanda bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın