• Asayiş

Soma davasında tahliye yok

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Soma maden kazası ceza davasının 3’üncü duruşmasının 9’uncu oturumunda ara karar verildi. Mahkeme, davayı 13 Ekim 2015 tarihine erteledi. Davada tahliye kararı çıkmadı.
Soma davasında tahliye yok
Soma faciasına ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşması için Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ara karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, tutuksuz 38 sanıktan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Ege Linyit İşletmesi’nde (ELİ) Kontrol ve Denetleme Teşkilatı’nda görevli başmühendis Adem Ormanoğlu, mühendis Burhan Karabaş, mühendis Sertaş Büyükgüney, mühendis Nimetullah Uğurlu, mühendis Efkan Kurt, mühendis Mehmet Bayri ve mühendis Serkan Günay’ın sorgularının tamamlanmasından dolayı duruşmadan bağışık tutulmasına karar verdi.
Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, eski Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve tutuklu sanık Can Gürkan’ın babası Alp Gürkan’ın müşteki avukatların suç duyurusunda bulunması talebinin Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesini kararlaştırdı.
Öte yandan DİSK, Maden Mühendisleri Odası ve TMMOB’un davaya katılma talepleri ‘suçtan doğrudan zarar görmeme’ gerekçesiyle reddedildi. Davaya katılma talebi olan merhum madencilerin anne, baba, çocuk ve eşlerinin yanı sıra olayda hayatını kaybeden Ramazan Sökmen’in resmi nikahsız yaşadığı Emine Elibol’un talebi ise kabul edildi.

MAAŞ BORDROLARI İSTENECEK
Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, SGK Başkanlığı’na yazı yazılarak müfettiş raporlarının gönderilmesine, mart-nisan-mayıs aylarına ait maaş bordrolarının istenmesine, 2009 yılından bu yana şirket yönetim kurulu toplantı kararlarını da talep etti. Mahkeme, iddianamede yazılı olarak görevleri belirtilmeyen daimi nezaretçi olarak beyanda bulunan çalışanları için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına, keşif ve sondaj yapılması talebini bilirkişi heyetinin oluşturulup inceleme yapmasını kabul ederken, Can Gürkan ve işletme yöneticilerinin telefon görüşmeleri, mail yazışmalarının istenmesini ise reddetti.

ELEKTRİKÇİ DEFTERLERİNE EL KONULACAK
Öte yandan MİGEM ve TKİ’den işletme faaliyet raporlarının istenmesine, ocaktaki bantların bilgilerini gösteren elektrikçi defterlerinin aranmasına ve el koyulmasına karar verildi.
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazası ceza davasının 4’üncü duruşması 13 Ekim 2015 tarihine ertelendi.
(İHA)
Yorum Yazın