TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Somalı Şehit madenci yakınlarının dolandırılan paraları ödendi

Manisa’nın Soma ilçesinde bir banka görevlisinin yaklaşık 200 bin TL’ye yakın parasını hesabından alarak kayıplara karışmasının ardından mağdur olan maden şehidi eşine banka tarafından ödemesi yapıldı.
Somalı Şehit madenci yakınlarının dolandırılan paraları ödendi
İHA - Maden Şehidi eşi iki çocuk annesi Meryem Gül, artık gönül rahatlığıyla oğlunun sünnetini yapabileceğini belirterek, "Bugün bankadan aradılar. Ben de gittim. Adıma yeni hesap açarak parayı hesabıma yatırdılar. Artık ilk işim paranın bir kısmı ile ev alıp, kalan kısmını da çocuklarım için harcayacağım. 15-16 Ağustos tarihinde oğluma sünnet yapacağım. Artık içim rahat çocuğuma dilediğim gibi bir sünnet merasimi yapacağım" dedi.

Parasına kavuşan Meryem Gül, daha sonra kendisiyle yakından ilgilenen ve sorunlarının çözümü için uğraş veren Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı’yı da ziyaret ederek teşekkür etti.

DİĞER MAĞDURLARIN DA ÖDEMESİ YAPILACAK
Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ise mağdur olan diğer 3 maden şehidi ailelerinin de ödemesinin yapıldığını, banka mağduru olan diğer mağdurların da ödemelerinin banka tarafından yapılacağını kaydetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Yaklaşık 3 ay önce fark edilen olayda özel bir bankanın M.S. isimli çalışanı aralarında 3 maden şehidi ailesinin olduğu 20’ye yakın müşterinin 1 milyon TL üzerinde olduğu tahmin edilen hesaplarını boşaltarak ortadan kaybolmuştu. Hemen banka müfettişlerince inceleme başlatılmış, ardından adli makamlarca soruşturma başlatılmıştı. Adli makamlara yansıyan olayın ardından banka çalışanı M.S. hakkında arama kararı çıkarılmıştı. M.S. halen aranıyor.
Yorum Yazın