• Genel

Sosyolog Vayni, Ziya Gökalp batı aktarmacılığı ve putlara karşıdır

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin elli üçüncüsünde sosyolog Cafer Vayni, Erol Güngör’e Göre Ziya Gökalp konusunu dinleyicilerle paylaşacak.
Sosyolog Vayni, Ziya Gökalp batı aktarmacılığı ve putlara karşıdır
İSTANBUL / İHA - İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, Ziya Gökalp’in Türk düşünce hayatının amiral gemisi olduğunu belirterek “Öneri ve çözümlerinde yüzde yüz yerli ve millidir. Körü körüne Batı aktarmacılığı ve putlara karşıdır. Bu özelliklerinden dolayı sosyal bilim alanında çalışanların düşündüklerini kıyasladıkları en önemli fikir adamıdır. Yine Cumhuriyet döneminin özgün düşünce adamlarından Erol Güngör’ün Ziya Gökalp değerlendirmeleri çok önemlidir. 21. yüzyılın Türkiye’si şair ve romantiklerden daha çok Ziya Gökalp ve Erol Güngör’ün fikir ve düşünceleri üzerinde inşa edilecektir.Bu nedenle bu programda vefatının 90.yılında Ziya Gökalp’i yeniden anlamak ve Cumhuriyet döneminde bilinçli olarak üzerine örtüldüğünü düşündüğümüz perdeyi kaldırmak istedik ” dedi.

Türk düşünce hayatıyla ilgili önemli çalışmaları bulunan sosyolog Cafer Vayni’nin; “Erol Güngör’e Göre Ziya Gökalp” başlıklı 53. Çınaraltı Sohbeti’ni, İLESAM İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Başkanı Recep Arslan yönetecek. Sohbetin 1 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacağı öğrenildi.

İLESAM Çınaraltı Sohbetleri Aksaray Yusuf Paşa otobüs durağında bulunan simit sarayının üstündeki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yapılıyor.
Yorum Yazın