TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Sözde Mehdi'den şok savunma

Bursa’da Mehdi olduğunu iddia ederek, pompalı tüfekle 4 polis memurunu yaralayan sanık, Mehdilik görevim var. Ben görevim gereği polis memurlarına işaret koydum, öldürmek gibi kastım yoktu diyerek beraatini istedi.
Sözde Mehdi'den şok savunma
BURSA / İHA - 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’mala zarar verme, kişiyi öldürmeye teşebbüs, korku, kaygı veya panik oluşturacak tarzda silahla ateş etmek, kamu malına zarar vermek, ruhsatsız silah taşıma ve bulundurmak’ suçlarından 4 defa müebbet ve 12 yıl hapsi istenen İ.G. ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay günü olduğu gibi mahkemede de şok bir savunma yapan İ.G., “Benim görevim toplumdaki olumsuzlukları düzeltmektir. Mehdilik görevim var. Ben görevim gereği polis memurlarına işaret koydum, öldürmek gibi kastım yoktu. Ayrıca silahım av tüfeğiydi ve ruhsatlıydı. Sadece onlara işaret bıraktım. Bir şeylerin ortaya çıkması için bir senaryo gereği bunlar yaşanmıştır. Beraatimi istiyorum” dedi.

SANIKTAN KARDEŞLERİ DE ŞİKAYETÇİ OLDU
Mahkeme sanığın kardeşini tanık olarak dinledi. Tanık K.G., “Kendisinin beden ve ruh sağlığı yerindedir. Şu anda numara yapıyor. Kendisi sürekli babama şiddet uygulayarak zorla para istiyordu. Ateş ederek, evimin salon ve yatak odası camlarını kırıp bana da zarar verdi. Ölümle tehdit ediyor. Can güvenliğimiz yok, ondan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Sanığın diğer kardeşi C.G. de sanığın numara yaptığını söyledi. Kardeşlerinin ifadesi üzerine söz alan sanık, deli olmadığını belirtti.

MÜŞTEKİ POLİSLER DE CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Duruşmaya müşteki olarak katılan polis memurlarından B.Ü., “Sanık olay günü 4 saat etrafa ateş etti. Yaralandım. Sanıktan 2 adet tüfek aldık. Şikayetçiyim” dedi.

Diğer polis memurları E.G., Ş.O. ve A.T. de sanığın cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME AKIL SAĞLIĞIYLA İLGİLİ RAPOR İSTEDİ
Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Bursa Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne gönderilerek rapor alınmasına karar verdi. Dava ertelendi.

Bilindiği gibi geçen yıl aralık ayında merkez Yıldırım ilçesi Mucur Sokak’ta meydana gelen olayda, eline pompalı tüfek alan şüpheli, Mehdi olduğunu belirterek dehşet saçmış, 4 polis memurunu yaralamıştı. Gazetecileri yanına çağıran şüpheli, "Ben Mehdi’yim. 21 Aralık günlerin uzadığı gün. Mehdiliğimi ilan ediyorum. Gittim, dedemin köklerini buldum Horasan’da. İki çocuk yetiştirdim, onlar da göreve talip" dedikten 4 saat sonra özel harekat ekiplerinin operasyonuyla yakalanmıştı.
Yorum Yazın