TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Spor müsabakalarında ambulans krizi

İzmir’de Karşıyaka ile Bucaspor arasında oynanan 3. Lig Yıldız Erkekler Basketbol maçında ambulans krizi yaşandı.
Spor müsabakalarında ambulans krizi
İZMİR / İHA - Bucaspor takımında forma giyen 16 yaşındaki oğlu için özel ambulans kiralayan Metin Tartan, spor salonlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanması gereken ambulans hizmetinin yerine getirilmemesinden yakındı.

Spor salonlarında oynanan karşılaşmalarda ambulansın bulunmamasını eleştiren Metin Tartan, “Oynanan tüm maçlar resmi prosedürler dahilinde olmakta ve ilgili bakanlığın nezaretinde oynanmaktadır. Burada sağlık memurundan başka hiçbir şey yok. Sağlık memurunun çantasında ise buzdan başka bir şey yok. Ambulansları da bizler kiralıyoruz. Halbuki devletin bunu karşılaması lazım. Çocukların sağlıklarından tamamen onlar sorumlu. Çünkü kanun maddelerine bakarsanız ambulansın sağlanmasının zorunlu olduğunu görürsünüz. Ama antrenmanlarda olsun maçlarda olsun bir doktor, bir ambulans yok" dedi.

Karşılaşmalarda sakatlanan çocukların karga tulumba hastanelere götürüldüğünü ifade eden Tarhan, "Hayati tehlikeleri var. Hepsi zaten sakatlar ordusu. Bunlardan nasıl sporcu olacak, o da düşündürücü. Veliler olarak aramızda para toplayıp ambulans getiriyoruz, devletin yapacağını biz yapıyoruz. İl Müdürlüğü’ne gittik müracaat ettik yanıt yok, genel müdürlüğe gittik yanıt yok, böyle Allah’a emanet gidiyoruz” diye konuştu.

Bucaspor oyuncularından Murat ise her şeyin başında sağlığın geldiğini ifade ederek, “Müsabakalarda ve idmanlarda önlem alınmalı. Ambulanslar velilerimizin katkılarıyla geliyor. Bunun, işin başındakiler tarafından gerçekleştirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın