TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Kıbrıs

Statükodan Kuzey Kıbrıs zarar görüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, 'Statükodan Kuzey Kıbrıs zarar görmektedir. Kıbrıs Rum Kesimi tanınmış bir devlet olmanın verdiği rahatlığı yaşamaktadır. Bunu kullanarak Avrupa Birliği üyesi olmuştur' dedi.
Statükodan Kuzey Kıbrıs zarar görüyor
İHA - KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile buluştu. Müzakere sürecini yeniden başlatmak için çabaların olduğuna dikkat çeken Ertuğ, iki safhası tamamlanmış olan müzakerelerde Kıbrıs Rum Kesimi’nin al-ver sürecinden kaçtığını ifade etti.

Ertuğ, "Uzlaşı istiyoruz. Proaktif angajmanını sürdürmeye devam edecektir. Bugüne kadar çok müzakere süreci olmuştur, sonuca ulaşılamamıştır. Gerçek anlamda son safha olması için bazı şartların yerine gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu da sonuç alıcı şekilde, sonuç alıcı olabilmesi için müzakere sürecinin yapılandırılmış şekilde olması lazım. Bu da bir yol haritası gerektiriyor. Kıbrıs görüşmeleri 47 yıldır devam etmektedir. Herhangi bir netice vermemektedir. Özellikle bizde bıkkınlık, yorgunluk vardır. Statükodan Kuzey Kıbrıs zarar görmektedir. Kıbrıs Rum Kesimi tanınmış bir devlet olmanın verdiği rahatlığı yaşamaktadır. Bunu kullanarak Avrupa Birliği üyesi olmuştur" diye konuştu.

Hidrokarbon arayışlarının tek taraflı olmaması gerektiğini de vurgulayan Ertuğ, "Önerilerimiz hala masada. Biz hiçbir zaman yeni sürece herhangi bir koşul getirmedik. Ön koşullar koyarsanız karşı tarafın ön koşullar koymasına yol açar. Bu devam eden sürecin ön koşulsuz olarak devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın