TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Steinmeier, IŞİD ile mücadelede insani yardım yeterli değil

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Memmedyarov’la görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD’le mücadele konusunda insani yardım yeterli değil, silah da göndereceğiz. Kuzey Irak’ta, Erbil’de eğitim verilmesi konusunu araştırıyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri de bu konuda katılım sağlamak istiyor dedi.
Steinmeier,  IŞİD ile mücadelede insani yardım yeterli değil
İHA - Resmi temaslarda bulunmak üzere Bakü’ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Azeri mevkidaşı Elmar Mehmedyarov görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Kanada’nın Ottava kentinde üç polisin öldürülmesiyle ilgili olarak, “Bundan çok rahatsız olduk. Bu saldırının araştırılarak suçluların bir an önce bulunmasını ümit ediyorum” dedi.

Steinmeier gelen bir soru üzerine, “IŞİD’le savaşmak için Irak’ın Kuzeyinde Kürtleri desteklemek adına bu adımı attık. Kabinede Kuzey Irak’a insani yardım gönderilmesi de kararlaştırıldı. İŞİD’ le mücadelede sadece insani yardım yeterli değil. Silah da göndereceğiz. Kuzey Irak’ta, Erbil’de, eğitim verilmesi konusunu araştırıyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri de bu konuda katılım sağlamak istiyor. Araştırma komisyonu döndükten sonra kararımızı vereceğiz” açıklamalarını yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Almanya’nın dış politikasında Azerbaycan’ın önemli olduğunu belirterek “Avrupa’nın enerji bağımsızlığı sağlanıyor. Benim Azerbaycan’a ziyaretim ikili ilişkilerin gelişmesine yöneliktir” diye konuştu. Açıklamaları sırasında Karabağ’da yaşanan gerginliklerden rahatsız olduğunu da vurgulayan Steinmeier, “Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının 27 Ekim’de Paris’te gerçekleştirileceği görüşmenin sürecin çözümünü sağlamasını umuyoruz. İsteriz ki, bu problemin çözümüne bizim de katkımız olsun” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ise, Azerbaycan aleyhine basında çıkan haberlerle ilgili “ Bazı güçler Azerbaycan’ın gelişmesine ikili standartla bakıyorlar. Azerbaycan kendi yolunu değişmeyip bu yolda devam ederek daha güçlü ülke olacak” dedi. Azerbaycan’ın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başkanlık ettiğini vurgulayan Memmedyarov, ”Bu, insan hakları açısından önemli enstitü. Azerbaycan başkanlık sürecinde sadece insan hakları konusunda değil yolsuzlukla mücadelede de önlemler aldı” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın