TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Suriye'de savaşta yıkılan evlerin inşası Türk çimentosu ile yapılıyor

Kilis’ten, savaş nedeniyle yıkılan evlerin onarımı için Suriye’ye çimento ihracatında artış yaşanıyor.
Suriye'de savaşta yıkılan evlerin inşası Türk çimentosu ile yapılıyor
KİLİS / İHA - Suriye’de iç kargaşa ve savaşın dördüncü yılına girmesine karşın huzur ve barışın gelmediği ülkede çatışmalar yüzünden tahrip olan kentlerde çimento sıkıntısı baş göstermeye başladı. Yaşanan çimento sıkıntısı üzerine Türk ve Suriyeli firmalar, Türkiye’den aldıkları çimentoları Suriye’ye taşıyor. Türkiye’den yüklenen çimentolar Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’na getiriliyor. Burada Suriyeli TIR ve kamyonlara yüklenen çimentolar, iç bölgelere götürülüyor.

Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan günde ortalama 200 aşkın TIR Suriye’ye çimento taşıyor. Suriye sınırında Ortadoğu’ya açılan en önemli kapılardan biri olan Öncüpınar Sınır Kapısında hareketlilik yaşanıyor. Halep kentine götürülen çimentolar, buradan Suriye’deki direnişin önemli kentlerinden olan İdlip, Hama ve Humus kentlerine sevk ediliyor. Savaş nedeniyle yıkılan evlerin inşasında kullanılan çimento bulmakta zorluk çeken Suriyeliler, Türkiye’den getirilen çimentoları tercih ediyor.

SURİYELİLERİN TÜRKİYE’YE GELİŞLERİ SÜRÜYOR
Ülkelerindeki iç çatışmadan kaçan Suriyelilerin, pasaportlarıyla Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gelişleri sürüyor.

Suriye’deki çatışma ve kargaşanın dördüncü yılına girmesine rağmen, olayların durulmaması üzerine ülkeden kaçışlar sürüyor. Pasaportları bulunan pek çok Suriyeli, ülkelerini terk ediyor. Bazı Suriyeliler, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’deki yakınlarının yanına gelirken bazıları ise Kilis’te temel ihtiyaç malzemelerini temin ettikten sonra ülkelerine dönüyor. Suriye’de Özgür Suriye Ordusu ile Suriye Ordu Birlikleri arasında çatışmalar sürerken, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile muhalif guruplar arasında da çeşitli kentlerde çatışmalar sürüyor. IŞİD ile PYD arasında da çatışmaların yer yer sürdüğü öğrenildi.
Yorum Yazın