• Genel

Taksim'deki 1 Mayıs gerginliğinde çok sayıda gözaltı

Taksim’de yaşanan 1 Mayıs gerginliği sırasında polis sendika üyelerine biber gazıyla müdahale etti.
Taksim'deki 1 Mayıs gerginliğinde çok sayıda gözaltı
Ozan Koltuk - İSTANBUL / İHA - Çok sayıda kişinin yaka paça gözaltına alındığı gerginliğin ardından açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "1 Mayıs’ta alanlarda olacağımızı tekrar etmek istiyorum” dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ile TTP temsilcileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’yle ilgili Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak için Taksim’de bir araya geldi. Taksim’de önlem alan polis, Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Polisin uyarılarını dikkate almayan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti. Olaylar sırasında çok sayıda kişi yaka paça gözaltına alındı.

Gerginliğin ardından açıklama yapan DİSK Başkanı Kani Beko, “Başta 4 konfederasyon olarak kesinlikle boyun eğmeyeceğimizi, 1 Mayıs’ta alanlarda olacağımızı tekrar etmek istiyorum” dedi.

Sendika üyelerine destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise “Eğir bir ülkede sendikalar en meşhur hakları olan 1 Mayıs’tan önce şehit düşmüş arkadaşlarımızın mezarı başında bir basın toplantısı tahammül edilemeyecek duruma gelmişse, Türkiye’nin geldiği noktayı herkesin düşünmesi lazım. 1 Mayıs günü CHP olarak bütün örgütlerimizle burada olacağız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın