TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Talasemi hastaları Aydın'da yer istiyor

Aydın Talasemililer Derneği (AYTAD) Başkan Yardımcısı Cumhur Akgündüz, talesemi hastaları için Aydın’da bir yere ihtiyaçları olduğunu belirtti.
Talasemi hastaları Aydın'da yer istiyor
AYDIN / İHA - Türkiye’de yaklaşık 5 bin, Aydın’da ise 227 Talasemi (Akdeniz Anemisi) hastası bulunuyor. Hastalıklarından dolayı belirli aralıklarla kan almak zorunda olan Aydın’daki talasemi hastaları Aydın’da kendilerine bir yer ayrılmasını istiyor.

Aydın Talasemililer Derneği (AYTAD) Başkan Yardımcısı Cumhur Akgündüz, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’nde kendilerine bir oda tahsis edilmesini istedi. Aydın’da olumsuz şartlar altında kan aldıklarını anlatan Akgündüz, şartların iyileştirilmesini istediklerinin altını çizdi. Kan bağışı konusunda Aydınlıların duyarlı olmasını isteyen Akgündüz, “Özellikle ramazan ayında ve kış aylarında kan konusunda sıkıntıya düşebiliyoruz. Ayrıca, Aydın’da talasemi hastaları olarak sıkıntılarımız var. Ben de İzmir’e giderek Ege Üniversitesi’nde ihtiyacım olan kanı alıyorum. Aydın’da hematoloji doktoru konusunda sıkıntı yaşıyoruz. 2005’te Atatürk Devlet Hastanesi’nde bizim için bir oda açıldı. Son olarak Aydın Devlet Hastanesi’nde bizim için oda açılmıştı. Ancak, Aydın’a geçici olarak gelen doktorlar görevi bittikten sonra gidiyor. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

ODA TAHSİS EDİLSİN
1-18 yaş arasında Çocuk Hematolojisi bölümünden kan aldıklarını anlatan Akgündüz, ”ADÜ Tıp Fakültesi’nde bizim için bir oda tahsis edilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın bir çoğu İzmir ve çevre illerde kan almak zorunda kalıyor. Bizim hastalığımızın enfeksiyon riski yüksek. Bu konuyu yetkililerin takip etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Akgündüz, önmüzdeki günlerde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın