TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Tarihi kent koşusuna Afrikalı sporcular damgasını vurdu

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen 10. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ve Halk Koşusu büyük bir coşkuyla yapıldı.
Tarihi kent koşusuna Afrikalı sporcular damgasını vurdu
İHA - Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen yarışlara Afrikalı sporcular damga vurdu.

Yerli ve yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, sabah saat 10.00’da Tophane Meydanı’ndaki Saltanat Kapı önünden başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğini yaptığı koşunun startını, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi. AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yımaz’ın da katıldığı start töreni ile yarışa başlayan sporcular, Saltanat Kapı’dan başlayıp Pınarbaşı Meydanı’nda son bulan 15 kilometrelik parkuru tamamlayabilmek için büyük bir mücadele ortaya koydu.

Toplam 780 profesyonel sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu’nda erkeklerde, Kenya’dan Yohannis Bekele Jida 43.45’lik derecesiyle birinci, Etiyopya’dan Fetene Alemu Regasa 43.46’lık derecesiyle ikinci yine Etiyopya’dan Wendmagegn Seid Egiso’da 45.24’lük derecesiyle üçüncü oldu. Bayanlarda ise Kenyalı Maurine Kipchumba Jelegat 52.35’lik derecesiyle birinci olurken, Türk sporcular Türkan Özata 53.16’lık derecesiyle gümüş, Yasemin Can ise 54.24’lük derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldular. Sporculara madalya ve kupalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, takdim etti. Yarışmanın birincilerine 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin dolar para ödülü verildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Kaymakam Dr. Necdet Türker, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bulgaristan Sungulare Belediye Başkanı Georgi Kenof ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı Halk Koşusu’na Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Saltanat Kapı’dan başlayıp, Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı’nda sona eren 4 kilometrelik halk koşusunda erkeklerde birinciliği Tolga Şen, ikinciliği Osman Bektaş, üçüncülüğü ise Mehmet Bir elde etti. Bayanlar da ise Edanur Çakmak birinci olurken, ikinci Bahar Ildır Kaya, üçüncü de Melike Nur Baran oldu.

Dündar, “10 yıldır düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, tüm dünya tarafından biliniyor. Yerli ve yabancı sporcular birçok sporcu bu yarışa önem veriyor ve bu yarışta derece elde edebilmek için bir yıl boyunca hazırlık yapıyor. Her yıl katılımda artış oluyor. Önümüzdeki yıl çok daha fazla sporcunun bu yarışta yer alacağına inanıyoruz. Katılımın artmasıyla birlikte rekabette üst düzeye çıkıyor. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda sporcular bu yarışta rekorlara imza atacaklar” dedi.

Tarihi Kent Halk Koşusu’nun her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini belirten Başkan Dündar, Tarihi Kent Halk Koşusu’nun vatandaşlar için hem sportif hem de sosyal bir aktivite olduğunu söyledi.
Yorum Yazın