TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Tarım işçileri kaza yaptı: 21 yaralı

Aydın'da, tarım işçilerini taşıyan bir minibüs kontrolden çıktı. Yol kenarındaki üç ağacı devirerek şarampole yuvarlanan araçta bulunan 21 kişi yaralandı.
Tarım işçileri kaza yaptı: 21 yaralı
Aydın'da, tarım işçilerini taşıyan bir minibüs kontrolden çıktı. Yol kenarındaki üç ağacı devirerek şarampole yuvarlanan araçta bulunan 21 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında Aydın-Muğla karayolu Savrandere Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Koçarlı'ya bağlı Şenköy Mahallesi’nden sabaha karşı 03.00 sıralarında üç ayrı minibüste Çine Ovası’na domates toplamaya giden tarım işçileri, saat 13.00’de işlerini tamamlayınca dönüşe geçti. Konvoy halinde birbirini takip ederek ilerleyen araçların ortasında bulunan Tolga Cenger’in kullandığı 09 VG 136 plakalı minibüs, Savrandere Mahallesi yakınlarındaki eğimli yolda hızla ilerlerken kontrolden çıktı. Yavaşlayamayan araç, yol kenarındaki 3 adet ağacı devirdikten sonra takla atıp şarampole yuvarlandı.
Hurdaya dönen araç içerisinde sıkışan 21 kişinin imdadına ilk önce konvoyda bulunan diğer minibüslerdeki işçi arkadaşları koştu. Can pazarının yaşandığı kazanın haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü ve polis ekibi sevk edildi. Sıkıştıkları araçtan kurtarılan yaralı tarım işçileri Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ile ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
İŞÇİ ARKADAŞLARI İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Kazanın ardından Muğla-Aydın karayolundaki trafik bir süre kontrollü olarak verildi. Çalışmak için Çine Ovası’na gelen ve dönerken kazayı gören diğer tarım işçileri de, yaralılara yardım edebilme ümidiyle minibüsün yanına koştu. Gözyaşları içerisinde aracın içinde birilerinin bulunup bulunmadığına bakan işçiler, yaşadıkları acıyı hurdaya dönen minibüse vurarak gidermeye çalıştı. Sinir krizi geçiren işçileri, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.
Kazada yaralanan Mehmet Kaba ve eşi Necla Kaba’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Diğer yaralılar araç sürücüsü Tolga Cenger ile minibüste bulunan tarım işçileri, Zekai Cenger, Erhan Kuşlu, Güler Kuşlu, Emine Kuşlu, Zekai Cenger, İsmail Cenger, Güllü Cenger, Birse Cenger, Nur Ardıç, Gül Civan Ardıç, Mukadder Ardıç, Bahar Kil, Necla Kaman, Altan İnanç, Emine İnanç, Aygün İşli, Güler İşli ve Lale Kaban’ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Yazın