TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Tekirdağ'da uyuşturucu şebekesi çökertildi

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde, balık şeklinde ‘ecstasy’ hap yapıp kargoyla dağıttıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tekirdağ'da uyuşturucu şebekesi çökertildi
TEKİRDAĞ / İHA - Uyuşturucu satışı ve kullanımına yönelik mücadelelerini kararlılıkla sürdüren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu şebekesini çökertti. İddiaya göre, uyuşturucu madde sattığından şüphelenilen M.T.’yi takip eden polis, şüpheliyi A.A. ve C.C. adlı kişilere balık şeklinde ‘ecstasy’ diye tabir edilen uyuşturucu hap satarken suçüstü yakaladı. 3 şüpheliyi gözaltına alan Kapaklı Emniyeti Asayiş Büro Amirliği ekipleri, alınan ifadeler sonucunda M.T.’nin uyuşturucu maddeleri D.B. adlı başka bir şüpheliden temin ettiğini belirledi.

KURYE İLE ÇEŞİTLİ İLLERE DAĞITIM YAPIYORLARMIŞ
Operasyonun devamında alıcı kılığına giren polis ekipleri, daha sonra D.B. ile birlikte K.D.B. ve A.D.D. adlı iki şüpheliyi de suçüstü yaparak gözaltına aldı. Uyuşturucu sattığı iddia edilen D.B.’nin de uyuşturucu hapları K.A. adlı kişiden temin ettiği bilgisine ulaşan polis, tekrar alıcı kılığına girerek, K.A.’yı da yapılan operasyonla suçüstü yakaladı. Tahkikatı daha da derinleştiren Kapaklı polisi, şebekenin kargo vasıtasıyla ülkenin çeşitli illerine uyuşturucu dağıtımı yaptığını tespit etti.

Yapılan tahkikat ve alınan ifadeler ışığında çalışmalarını genişleten Kapaklı Polisi, şebekenin son olarak Kars ve Amasya’ya kurye yoluyla paket yolladığını belirledi ve zaman kaybetmeden Kars Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Kars Emniyet güçleri yaptıkları operasyonla, kargo firmasına gönderilen paketi ve paketi almaya gelen C.Ç., S.A. ve S.A. adlı üç şüpheliyi suçüstü yakaladı. Kars’a gönderilen pakette de yaklaşık 300 adet ecstasy hap ele geçirildiği öğrenildi. Amasya’ya gönderilmek üzere Çerkezköy’de bir kargo firmasına teslim edilen ve içinde 50 adet uyuşturucu hap bulunan pakete ise Kapaklı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

ŞÜPHELİLERDEN 4’Ü TUTUKLANDI
Şüphelilerden A.A. ve C.C. emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer şüpheliler M.T., D.B., K.D.B., K.A. ve A.D.D. gecenin ilerleyen saatlerinde Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından Cumhuriyet Savcısı Süleyman Konar tarafından saatlerce sorgulandıktan sonra mahkemeye sek edildi. A.D.D. mahkemece serbest bırakılırken, diğer şüpheliler ise tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi.
Yorum Yazın