TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Telefon dolandırıcıları bu kez inşaat işçisini hedef seçti

Silivri’de kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, telefonla aradığı inşaat işçisi ile eşini dolandırdı.
Telefon dolandırıcıları bu kez inşaat işçisini hedef seçti
İSTANBUL / İHA - Terör örgütünün hesaplarını ele geçirmek üzere olduğunu iddia eden şüpheli, inşaat işçisinin 18 bin lira nakit parası ve eşine ait ziynet eşyalarını dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı.

Silivri Selimpaşa’da yaşayan inşaat işçisi Ahmet Karaca (47), eşini telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını iddia etti. Karaca, dolandırıcıların kendisini polis olarak tanıtarak önce korku, ardından da güven vererek banka hesaplarının boşaltıldığını anlattı. Ahmet Karaca, “Ben işteydim. Eşim gece vardiyasından geldikten sonra gündüz 12.30 civarlarında telefon geliyor. Telefondakiler ‘biz polisiz, hesaplarınızdan terör örgütüne para gönderilmiş’ diyerek kandırıyorlar. Eşimde ben eşimden habersiz bir şey yapmam demiş. Bizler kendi yağımızla kavrulan bir aileyiz demiş. Eşim kardeşimi arayım, ona söyleyim dediğinde de telefonu kapattırmıyorlar. Evinde ne var ne yok telefonun yanına getir demişler. Ben işten geldiğimde bir baktım eşim telefonla konuşuyor. Altın ve bilezikleri görünce eve hırsız girdi zannettim. Sorduğumda ise ‘bizim bilgilerimiz terör örgütünün eline geçmiş’ dedi” diye konuştu.

Dolandırıcının kendisini “Komiser Kemal” olarak tanıttığını anlatan Karaca, “Telefondaki kişi beni istedi. Kendisini komiser Kemal olarak tanıttı. Bana adımı, soyadımı, baba adımı, anne adımı, doğum yerimi, tarihini, banka bilgilerimi hepsini bir bir söyledi. Selimpaşa’daki banka şubesinde 19 bin 400 küsur liranız var, onun 18 bin lirasını çekmemi istediler. Çektiğim parayı ve evdeki altınları poşete koyarak Selimpaşa üst geçidine getirmemi istediler. Oraya gittim, bir araç geldi. Kendini polis olarak tanıtıp elimdeki poşeti aldı ve gitti. Giderken bana ‘Bakırköy Adliyesi’ne geleceksin ifaden alınacak, biz seni orada bekliyoruz’ dedi” şeklinde konuştu.

Şikayetçi olduğunu belirten Ahmet Karaca, “Oradan otobüse bindim, giderken devamlı telefonu açık tutturuyorlar, kapattığım zaman hemen arıyorlar. Otobüse bindiğimde bir ara telefonu kapattım, oğlum beni aradı. Baba onlar dolandırıcı, gitme sakın dedi. Ondan sonra dolandırıldığımı anladım. Otobüsten indim karakola geldim ve şikâyetçi oldum. Toplam zararım 18 bin lira nakit para, 5 bilezik, 18 tane küçük altın ve 400 dolar” dedi.

“Bu duruma başkalarının düşmesini istemiyorum” diyen Karaca, “Allah’tan dileğim kimse bu dolandırıcılara kanmasın. Polisiz, savcıyız diyerek arayan kişilere kesinlikle inanmasınlar. Allah onları ıslah eylesin. Ben yandım, başkaları da yanmasın” diye konuştu.
Yorum Yazın