• Spor

Tenis Federasyonu Başkanı'ndan antrenör isyanı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, devlet bana 6 bin lira maaş veriyor. gelin 5 bin liraya milli takıma hoca alayım diyorum. Bir Allah’ın kulu gelmiyor. Nereden buluyorsunuz bu parayı, hani açtınız dedi.
Tenis Federasyonu Başkanı'ndan antrenör isyanı
ANKARA / İHA - 2012 yılından bu yana Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığını yürüten Osman Tural, tenisin Türkiye’deki geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü yapan Tural, Türkiye’de yetişmiş tenis antrenörü bulunmamasına dikkat çekti. Yeni projeleri konusunda da bilgi veren Tural, Türkiye’de federasyona bakış açısından kulüplerin durumuna kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı.

12-14 yaş grubu Türk tenisçilerin çok başarılı olduğunu belirten Tural, "Ama bu çocukları tenisin içinde tutmak zor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın içerisinde tenisin yer aldığı, olimpiyat merkezleri projesiyle bunu aşacağımıza inanıyorum. Trabzon’da ve Mersin’de başladık, Batman’daki tesis yeni bitti. Yetenekli çocukları toplayıp okulları da orada olacak şekilde bir mekanizma üretmemiz lazım" dedi.

"FEDERASYON OLARAK SİHİRLİ ELLERE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Tenisin diğer sporlardan çok farklı olduğunu anlatan Tural, "Ayrıca olimpiyat merkezlerine spor okulları koysak bile çocuğu orada tutamıyoruz. Çocuk her hafta bir turnuvada oynamak zorunda. Dolayısıyla örgün eğitimle tenisi bir arada yürütme şansı yok. Sporcuyu okul yetiştirmez. Ben de ’Yetiştiririm’ diyemem. Sporcu bir şekilde alttan yetişiyor. Federasyon olarak sihirli ellere sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Tural, birçok federasyonda "günü kurtarmak" adına faaliyetler yürütüldüğünü, ileriye dönük çalışmalar yapılmadığından yakındı.

"DEVLETİN KAYNAK AKTARDIĞI YERE SPORCU YETİŞTİRME ZORUNLULUĞU GETİRECEĞİM"
Devletin kaynak aktardığı yere sporcu yetiştirme zorunluluğu getirilmesin gerekli olduğunu açıklayan Tural, "Zorunluluk olmadığı zaman kimse onay vermiyor. Her yer olmuş ’sosyal kulüp’. Ben bunu söyleyince yanlış anlaşılıyorum. Seçim kaygısı taşımamalı başkanlar. Eğri veya doğru spor politikası oluşturmamız gerekiyor" dedi.

"TENİSTE ANTRENÖR YOK DENECEK KADAR AZ"
Zaman zaman katıldığı tenis turnuvalarında başarılarıyla dikkat çeken Tural, teniste yetişmiş antrenörün yok denecek kadar az olduğundan yakındı. Tural, "Hoca bulamıyoruz. Gelin 5 bin liraya milli takıma hoca alayım’ diyorum. Bir Allah’ın kulu gelmiyor. İnsanlara asgari şartları hazırlıyorum. 5 bin lira maaş vereceğimi söylüyorum ama buna rağmen hocalık yapacak adam gelmiyor. Zamanında sınavsız belge vermişler. Tenis topuna vurmayanlar antrenör oluyor. Diploma hakları vardı, onları değiştirdik ama veryansın ettiler" ifadelerini kullandı.

"BENDEN PARANIN DIŞINDA BİR ŞEY İSTEYEN KULÜPLERİMİZ OLMALI ARTIK
"Türkiye’de federasyon algısı bana göre yanlış algılanıyor. Devletten aldığımızı alıyoruz, sporcuyla kulüpleri yönetiyoruz" diye konuşan Tural, "Federasyon algısı bu şekilde olmamalı. Federasyonların alt yapısı olur, kulüpler olur, onların temsilcisi olur. Paranın dışında bir şey isteyen kulüplerimiz olmalı artık. Başarı istiyorsak daha çok çalışarak, Türk sporuna artık sahip çıkmalı ve sahiplenmeliyiz’’ diye konuştu
Yorum Yazın