TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Teröristi ihbara ödül Demirtaş'ı korkuttu!

Teröristlerin yakalanmasına yardım edene 200 bin liraya kadar para ödülü verilecek. Teröristleri yakalatan zengin olacak. Ama bu yönetmelik Demirtaş'ı fena kızdırdı.
Teröristi ihbara ödül Demirtaş'ı korkuttu!
Sabah'ın haberine göre; İçişleri Bakanlığı, yeni bir yönetmelik yayımlayarak terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara 200 bin liraya kadar para ödülü verileceğini duyurdu.

İhbar edilen teröristin örgütteki konumuna göre verilecek ödülün miktarı 20 katına kadar artırılabilecek. Aranan şartlar şöyle:
"Ödüllendirilecek kişi, suça iştirak etmemiş olacak. Geçici köy korucuları hariç kolluk, askerî personel veya terörle mücadelede görevli kamu personeli olmayacak. Türk vatandaşı şartı aranmayacak." Yayımlanan yönetmelik, HDP'yi yöneticileri rahatsız etti. Brüksel'de Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ordu, dünyanın üçüncü büyük ordusu. Polis teşkilatı, dünyanın en büyüğü, MİT, jandarma ve emniyete bağlı istihbarat birimleri var. Böylesine büyük olduğunu söyleyen bir devlet, güçlü olduğunu belirten bir hükümet, nasıl çaresiz kalıyor da vatandaştan, ispiyonculuktan medet umuyor. Utanç verici bir şey" dedi.

"SAKIN İHBAR ETMEYİN"
Halka bir de tavsiyede bulunan Demirtaş, "Sakın ola ki para için komşularınızı ihbar etmeyin. İspiyonculuk onursuzluktur. Suçla mücadele başka bir şeydir. Yurttaşını ihbarcılığa, onursuzluğa teşvik etmek başka bir şeydir. Onun başına gelecek her şeyden siz sorumlu olursunuz. Toplumda kaos meydana gelir. Para için insanlarımız birbirini satmamalıdır. Bu çağrıya insanlarımız elinin tersiyle cevap vermelidir" ifadelerini kullandı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, yönetmelikten duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi: "Çatışma ve kaos ortamı derinleştirilerek buradan muhtemel birtakım manipülasyonların önü açılmak isteniyor. Bu kabul edilemez."
Yorum Yazın