TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

​Tika Lübnan’da Memlüklüler döneminden kalma camiyi restore edecek

Lübnan’ın Trablus şehrinde bulunan Memlüklüler döneminden kalma Burtasiye Cami’nin bakımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılacak.
​Tika Lübnan’da Memlüklüler döneminden kalma camiyi restore edecek
Aleyna Özsoy - ANKARA / İHA - TİKA, Lübnan’daki tarihi eserlerin bakım ve onarımını yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Beyrut'ta bulunan Hamidiye çeşmesi ile Trablus’ta bulunan Hamidiye Saat Kulesinin yanı sıra Memlüklüler dönemine ait çok değerli bir eser olan Burtasiye Caminin bakım ve onarımını da üstlendi.

Burtasiye Cami 1310 Yılında Memkluklular döneminde yapılmış ve Trablus'un en güzel camilerinden biri olma özelliğini taşıyor. Özellikle Minaresindeki mimari özellik nedeniyle eşsiz eserlerden bir olarak kabul ediliyor.

Bu çerçevede caminin gerekli olan acil bakım ve onarım işleri Trablus Müftülüğü’nün talebi üzerine TİKA tarafından yapılacak. TİKA Beyrut Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, TİKA olarak Trablus'un en güzel eserlerinden biri olan bu caminin bakım ve onarımını üstlendiklerini belirterek, “Yapacağımız bakım ve onarım işleri ile bu değerli eserin korunmasını ve geleceğe taşınmasını sağlayacağız” dedi.

Trablus Müftülüğü yetkilileri ise TİKA’nın yapacağı bakım ve onarımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu değerli eser yapılacak bakım ve onarımla inşallah daha uzun yıllar şehrimizde ayakta kalmaya devam edecektir” ifadelerinde bulundular.
Yorum Yazın