TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Timsahta Josue şoku

Kardemir Karabükspor maçında bilinçli kart gördüğü gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilip yetersiz delil nedeniyle cezası onanmayarak 1 maç ceza alan Bursasporlu futbolcu Josue’ye, alınan karara itiraz edilmesi üzerine 1 maç daha ceza verildi.
Timsahta Josue şoku
İHA - Tahkim Kurulu ve Hukuk Müşavirliği’nden yapılan itirazla olağanüstü toplantı kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu yapılan itirazı kabul etti. Buna göre, "TFF Hukuk Kurulu’nun, 14.12.2014 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor-Bursaspor müsabakasında, Bursaspor futbolcusu Josue Filipe Soares Pesqueria hakkında, bilinçli kart görme ile ilgili 18.12.2014 tarih, E.2014-2015/519 ve K.2014-2015/629 sayılı PFDK kararına karşı, Josue Filipe Soares Pesquerıa’nın cezalandırılması talebiyle yaptığı itirazı ve Bursaspor Kulübü’nün itiraza cevap dilekçesi; müsabaka görüntüleri ve müsabaka akabindeki basın toplantısı görüntüleri de izlenmek suretiyle tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde; TFF Hukuk Müşavirliği’nin, Bursa Spor futbolcusu Josue Filipe Soares Pesqueria’nın ’bilinçli kart görme’ ihlali nedeniyle cezalandırılmasına dair PFDK kararına karşı itirazının kabulüyle; kulüp teknik direktörünün basın toplantısındaki açık ve samimi beyanı yanında tüm dosya kapsamı da dikkate alındığında, adı geçen futbolcunun, müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli kart gördüğü anlaşıldığından, PFDK’ca verilen ceza tayinine yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına; Bursaspor futbolcusu Josue Filipe Soares Pesqueria’nın, FDT’nin 37. maddesinde düzenlenen ’bilinçli kart görme’ ihlaline uyan eylemi nedeniyle 2 müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

Alınan bu karar neticesinde Portekizli oyuncu, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Pazar günü evinde Trabzonspor’u ağırlayacak olan Bursaspor’un kadrosunda yer alamayacak.
Yorum Yazın