TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Tıp fakültesi öğrencisini Tokat'tan tokatladılar

Zonguldak’ta okuyan bir tıp fakültesi öğrencisi, sahte belgelerle hiç gitmediği Tokat’taki dolandırıcı tarafından tokatlandı.
Tıp fakültesi öğrencisini Tokat'tan tokatladılar
ZONGULDAK / İHA - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Tuğba İrkilti, faturalı cep telefonuna gelen ’Borcunuz var’ mesajı ile neye uğradığını şaşırdı. İrkilti, yaptığı araştırmada, Tokat’da bir telefoncudan sahte kimlik bilgileriyle kendi adına aylık 53 Lira’dan toplam 24 ay taahhütlü bir cep telefonu alındığı tespit etti. Kendi bilgisi dışında cihaz alındığını, cep telefonuna gelen fatura detaylarından öğrenen öğrenci, dolandırıldığını anlayınca soluğu savcılıkta aldı.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra Bursa Tüketiciler Derneği’ne de müracaat eden Tuğba İrkilti, “Zonguldak’da öğrenciyim. 25 Kasım 2014 tarihinde biri cep telefonumdan beni aradı. Kazım isimli birinin, bir cep telefonunu bayisinden benim adıma sahte kimlik fotokopisiyle cep telefonu aldığını söyledi. Ben böyle bir olay hakkında bilgimin olmadığını belirttim. Dolandırıldığımı anlayınca da hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim kimliğimin fotokopisi üzerinde oynanmış ve faturalı hattım üzerinden bir telefon operatöründen 24 ay taahhütlü cep telefonu alınmış, bu alınan telefonun taksitleri benim faturama yansıyor. Telefon 18 Kasım tarihinde alınmış 6 Aralık’da benim hattım kesildi. 6 Aralık’dan itibaren benim üzerime kesilmiş 2 adet fatura var. Ben faturaları ödemediğim için hattım kesildi. Müşteri hizmetlerini aradığımda 2 günlüğüne hattımı açtılar. 2 gün sonra hattım tekrar görüşmeye kapatıldı. Şuanda yine 2 günlük geçici süreyle telefonum kullanıma açıldı. Ben öğrenciyim ve şuan sınav dönemi. Ders çalışmak yerine bu işlerle uğraştım. Operatörümün müşteri hizmetlerini aradığımda bana geçici çözümler sunuyorlar. Telefonum hattı bir açılıp bir kapatılıyor" diye konuştu.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Öğrencimiz Zonguldak’da okuyor. Kendi adına Tokat’da kontratlı bir cep telefonu satışı yapılmış, öğrencimiz hiçbir zaman Tokat’a gitmemiş bir cep telefonu operatörü tarafından işlem yapılmış ve öğrencimiz adına faturalandırılmış. Biz dernek olarak mağdur öğrencimize hukuki destek veriyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın