TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Tire'de kanlı gece, 1 ölü, 2 yaralı

Duatepe mahallesinde iki gurup arasında bir husumetten çıkan kavgada, Metin Akarsu adlı genç av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetti. Yaralanan Volkan ve Mehmet Akarsu adlı kuzenler İzmir’deki hastanelerde tedavi altına alındı.
Tire'de kanlı gece, 1 ölü, 2 yaralı
İSTANBUL / İHA - İzmir’den gelen Çevik Kuvvet polisleri ilçede artan gerginlik nedeniyle geniş güvenlik tedbirleri alırken cinayet zanlısı 16 yaşındaki S.B polis tarafından gözaltına alındı

İzmir’in Tire ilçesinde iki gurup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Pazar günü akşam saat 21.30 sıralarında, Duatepe mahallesi, Eşmeli Mustafa Sokağında meydana gelen olayda, Metin Akarsu (25) adlı genç hayatını kaybederken, kuzenleri Volkan (27), Mehmet Akarsu (25) saçmalarla yaralandı. Yaralılar, Tire Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla 9 Eylül ve Ege üniversiteleri hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İzmir’den gelen toplam 25 kişilik Çevik Kuvvet polisleri ilçede artan gerginlik nedeniyle geniş güvenlik tedbirleri alırken, cinayet zanlısı 16 yaşındaki S.B ile gurup arkadaşları Z.S ve R.M polis tarafından gözaltına alındı. Emniyete gelen Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi polisin çok yönlü sürdürdüğü soruşturmayı Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ile birlikte sevk ve idare etti.

Tartışmada silahlar çekildi
İddiaya göre, birkaç gün önce bilinmeyen bir nedenle yaşanan husumet nedeniyle konuşmak isteyen taraflar akşam saatlerinde Eşmeli Mustafa Sokağında bir araya geldi. Ağız dalaşı kısa sürede kavgaya dönüştü. S.B (16) de yanında bulunan pompalı av tüfeğini peş peşe ateşledi. Ağır yaralanarak yere yığılan Metin ve kuzeni Mehmet Akarsu’yu hastaneye yakınları yetiştirdi. Metin Akarsu hayatını kaybetti. Metin Akarsu’nun cenazesi Tire Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopsinin ardından detaylı otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Metin Akarsu’nun kardeşi M.A ise silahlı kavgadan yara almadan kurtuldu. Diğer yaralı Volkan Akarsu da 112 ambulansıyla hastaneye götürüldü.

Suçunu itiraf etti
Emniyet müdürlüğünde suçunu itiraf eden zanlı S.B ise verdiği ifadede tüfeğin, kullandığı cinayet silahı olmadığını aksine polisin elindeki silahın karşı tarafa ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine araştırmayı İzmir’den gelen Cinayet Büro Amirliği dedektifleri ile birlikte genişleten Tire polisi, cinayet zanlısı S.B’nin arkadaşı Z.S’ye ait olduğu belirlenen ruhsatlı pompalı av tüfeğini ele geçirdi. Z.S, satın aldığı av tüfeğine yaklaşık 1 hafta önce ruhsat çıkarttı. Her iki silahta balistik inceleme için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tire Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan öfkeli gençleri çevik kuvvet polisleri sakinleştirdi. Olayda, bir başka silahın daha kullanılmış olabileceği ihtimalini göz önüne alan polis dedektifleri soruşturmayı şüpheli yakınlarının ifadelerine başvurarak derinleştirdi.

Cinayet zanlısı S.B ile arkadaşları Z.S ve R.M ifadeleri alındıktan sonra Tire Adliyesi’ne sevk edildi.
Yorum Yazın