TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

TMMOB'dan maden kazası protestosu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile Karaman Ermenek’teki maden kazasını protesto etti.
TMMOB'dan maden kazası protestosu
ANKARA / İHA - TMMOB üyeleri, Konur Sokak’taki Madenci Anıtı’nda Ermenek’teki madende işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili kazaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Maden Mühendisi Mehmet Torun yaptığı açıklamada, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden bugüne kadar yaşananlarla kanunun ve uygulamaların sloganı olarak belirlenen ‘Güvenle Büyü Türkiye’ sözü ‘İşçi mezarlığı Türkiye’ söylemine dönüşmüştür. Soma katliamının hemen ardından başlangıçta 16 madde olarak hazırlanan ve kısa sürede tamamlanarak yürürlüğe sokulması planlanan ‘Soma Yasası’, ancak 5 ay sonra ve yaklaşık 160 maddeye çıkartılmıştır. Bu Torba Yasa ile aslında maden emekçilerine eğer şanslı isen, patronun işyerini kapatma blöfünü çekmemişse ve çalışmaya devam ediyorsan, servis ve yemek ücretini cebinden ödeyip iki asgari ücretle ölmeye devam et denmiştir” dedi.

Grup, ‘Kaza değil cinayet, kader değil katliam’ sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Yazın