TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

TOFAŞ'ta mutlu sona ulaşıldı

Bursa’da otomotiv fabrikalarında 8 gündür devam eden grev sonunda TOFAŞ’ta mutlu sona erişildi. İşçi temsilcileri ve fabrika yönetimi 4 saat süren toplantının sonunda belirtilen şartlar üzerinde anlaştı. Fabrika tam zamanlı üretime Pazartesi günü başlayacak.
TOFAŞ'ta mutlu sona ulaşıldı
BURSA / İHA - Bursa’da otomobil fabrikalarında başlayan ve daha sonra Türkiye geneline yayılan grevde, TOFAŞ fabrikasında mutlu sona erildi. 8 gün süren grevin sonunda fabrika yöneticileri ve işçi temsilcileri toplantıda buluştu.

Yaklaşık olarak 4 saat süren toplantı sonucunda işçiler ve fabrika yönetimi para harici belirtilen şartlar üzerinde anlaşma sağladı. Pazartesi günü işbaşı yapacaklarını belirten işçi temsilcisi Mehmet Ceylan, “Görüşmemiz tamamlandı. Herkese seyhanen bin lira ve iyileştirme olarak da Ramazan’a kadar CEO açıklama yapacağını söyledi. Biz bu süreçte kimsenin işten çıkarılmamasını istedik ve kimsenin işten çıkarılmayacağına dair söz verildi. Sendikal faaliyetlerde de kimseye karışılmayacağı söylendi. Para harici diğer şeylerde anlaşma sağlandı. Para konusunda da CEO’nun vereceği rakamı bekliyoruz” dedi. Bu arada işçiler fabrika bahçesindeki eşyalarını araçlarına koyarak evlerinin yolunu tuttu.
Yorum Yazın