• Yerel

Togar’dan ‘torba yasa’ hatırlatması

Tekkeköy Belediyesi tarafından, 11 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun’la borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden vatandaşların ve mükelleflerin yararlanması için hatırlatma yapıldı.
Togar’dan ‘torba yasa’ hatırlatması
SAMSUN / İHA - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yasa 11 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında 6552 Sayılı Kanun’un 73’üncü maddesinin 16’ncı fıkrasına göre, vadesi 30 Nisan 2014 tarihinden önce olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zamları gibi alacakların madde kapsamında yapılandırılması mümkündür. Yapılandırma kapsamına giren alacaklardan bu kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacakların ödenmemiş kısmının tamamının ödenmesi şartıyla, bunlara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacaklarından vazgeçilerek, yeni hesaplanacak tutarın ödenmesi esası getirilmiştir” dedi.

Togar, yasa kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı olan vergi cezaları, gecikme faizleri alacaklarında yapılan af, indirim ve taksitlendirme başvuru süresinin 1 Aralık 2014 mesai saatinde biteceğini kaydetti. İlgili kanun maddesi kapsamında bahsi geçen borçların yapılandırılarak, 36 aya kadar taksit imkanının bulunduğunu da ifade eden Togar, mükelleflerin bu fırsatı değerlendirmelerini için 1 Aralık 2014 tarihinde mesai bitimine kadar belediyeye müracaat etmeleri ve son başvuru süresini kaçırmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın