TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin, evleri boşaltmaya lüzum yok

5 Mahallesi’nde incelemede bulunarak, Yapılan ilk değerlendirmede şu an için evleri boşaltmayı gerektirecek bir durum yok dedi.
TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin, evleri boşaltmaya lüzum yok
İHA - Evka- 5 Mahallesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları arasında bulunan bölgede bir süre önce derin yarıklar oluştu.

Bölgede Dokuz Eylül Üniversitesi’nden gelen uzman ekibin incelemesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. En riskli bölgede başlayan çalışmalar doğrultusunda şu ana kadar toplam 28 fore kazık çakıldı. Bölgeye toplam 216 fore kazığın çakılmasının planlandığı öğrenildi.

Heyelan riskinin ortaya çıkmasından sonra inceleme yapmak üzere TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin bölgeye geldi. Şahin evleri ve bölgeyi gezerek vatandaşları dinleyip incelemelerde bulundu.

“DETAYLI ÇALIŞMALAR YAPILDI”
Konu ile ilgili açıklama yapan Ahmet Şahin, ’’Bu bölge 1995 yılında Harmandalı Belediyesi tarafından imar planlarında konut alana ayrılmış yerler. Bizim de 2009 yılı içerisinde yaptığımız konutlar. Teknik ekiplerimiz hem zemin konusunda uzman ekiplerimiz hem de üst yapılarda uzman arkadaşlarımızı buraya gönderdik. En son AFAD’ın bize gönderdiği yazıdan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi ve yapımcı firmayı da devreye sokarak bir çalışma rica ettik. Buraya cumartesi günü 2 Prof. Dr. ile 2 Doç. Dr. hocamızın bulunduğu heyet geldiler ve çalışma yaptılar. Ön tetkiklerde şu anda herhangi bir ev boşaltmayı gerektirecek, vatandaşlarımızın endişe duyuracak şekilde asla bir durum söz konusu olmadığı bildirildi. Yalnız detaylı çalışmalar sonrasında bu raporlarını, çözüm önerilerini bize sunacaklar. Bir de buradaki toprak hareketlerinin hangi boyutta hangi derinlikte ve hangi hızla geliştiğine yönelikte çalışmalarını yapacaklar. Bu çalışmalar hassasiyetle yapılıyor’’ dedi.

“VEBALİ BİZ ALMAYIZ”
Kendisinin de bölgeyi gözlemlediğini belirten Şahin, ’’Kendimde bir inşaat mühendisi olarak bireysel gözlemlerimi yapabilme adına bütün civarda gözlemlerimi aynı zamanda vatandaş şikayetlerini, bina içerisinden ve dışarısından görünen çatlakların yapısal bir risk arz edip etmediği konusunda kendimde gözlemde bulundum. Dolaysıyla bizim hassasiyetimiz buradaki insanların endişeye mahal verecek bir durum olup olmadığını insanların endişe duymaması için. Hocalarımızın çalışmaları ve bizimle gözlemlerimizle endişeye mahal verecek bir durum yok ortada. İstanbul teknik Üniversitesi oldukça yetkin bir hoca heyeti çalıştı, ön değerlendirmelerini bize belittiler, önümüzdeki hafta içerisinde bize nihai durumu açıklayacaklar. Şu an için boşaltmayı gerektirecek bir durum yok. Öyle bir vebali biz almayız’’ dedi.
Yorum Yazın