TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Topla oynama oranlarında zirve Galatasaray'ın

Spor Toto Süper Lig'in ilk 7 haftasında toplama oynama oranlarında yüzde 57,4'lük ortalama yakalayan sarı-kırmızılı takım, bu alanda zirvede yer aldı.
Topla oynama oranlarında zirve Galatasaray'ın
İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de ilk 7 haftalık bölümde topla en çok oynayan takım, Galatasaray oldu. Bu alanda ikinciliği lider Beşiktaş ve Trabzonspor paylaşırken, Fenerbahçe ise dördüncü sırada yer aldı.

Galatasaray, ligdeki 7 maçta da topla oynama oranlarında rakiplerine üstünlük sağladı. Yüzde 57,4'lük ortalama yakalayan sarı-kırmızılı takım, bu alanda zirveyi ele geçirdi.

Galatasaray'ın topla en fazla oynadığı maç, 2. haftada Türk Telekom Arena'daki Osmanlıspor, en az oynadığı karşılaşma ise 5. haftada deplasmandaki Trabzonspor mücadelesi oldu.

Beşiktaş ve Trabzonspor ikinciliği paylaştı
Ligde ilk 7 hafta sonunda puan cetvelinin en üst basamağında bulunan Beşiktaş ile 10. sıradaki Trabzonspor ise oynadıkları maçlarda yüzde 56,1'lik ortalama yakaladı.

Bu alanda ikinciliği paylaşan iki takımdan Beşiktaş, sadece 6. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinde, Trabzonspor ise 2. haftadaki Beşiktaş ve 5. haftadaki Galatasaray maçlarında topla oynama oranlarında üstünlüğü rakiplerine kaptırdı.

Siyah-beyazlı takım, 5. haftada deplasmandaki Gençlerbirliği, bordo-mavili ekip de 6. haftada yine dış sahadaki Osmanlıspor karşılaşmalarında topa en çok sahip olduğu maçları oynadı. 

Fenerbahçe dördüncü sırada kaldı
Süper Lig'de son iki haftadaki puan kayıplarıyla dikkati çeken Fenerbahçe, topla oynama oranlarında dördüncü sırada kaldı.  

Galatasaray ile beraber oynadığı tüm maçlarda topla oynama oranlarında rakiplerine üstünlük kuran iki takımdan biri olan sarı-lacivertliler, buna karşın yüzde 55,9'luk bir ortalama tutturdu.

Fenerbahçe, ligdeki 7 maçın 4'ünde yüzde 56'lık topla oynama oranına ulaştı.

Yüksek yüzde 3 puanı getirmedi
Bir maçta topla en çok oynayan takım unvanını paylaşan Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor, söz konusu mücadeleleri kazanmayı başaramadı.

Ligin 5. haftasındaki Gençlerbirliği maçında yüzde 68'lik topla oynama oranını yakalayan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmada rakibi ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, yüzde 68'lik topla oynama oranına ulaştığı 2. haftadaki Osmanlıspor maçında rakibine 2-1 yenilirken, Trabzonspor da 6. haftadaki karşılaşmada başkent ekibine karşı yine aynı yüzdeyi yakaladı, ancak sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Bu arada Osmanlıspor'un düşük topla oynama yüzdeleriyle aldığı galibiyetlerin yanı sıra Çaykur Rizespor, 5. haftada sahasındaki maçta Antalyaspor karşısında topla sadece yüzde 34'le oynamasına karşın 5-1'lik galibiyet aldı.
Yorum Yazın