TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Toroslar itfaiye amirliği hizmete girdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Toroslar Grup Amirliği hizmete girdi.
Toroslar itfaiye amirliği hizmete girdi
MERSİN / İHA - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekilleri Mehmet Özgür Sanal ile Kerim Tufan ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile çok sayıda davetlinin katıldığı hizmet binasının açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, 4 büyük ilçeden Yenişehir, Akdeniz ve Mezitli’de bulunan grup amirliklerine, bugün Toroslar’ı da eklediklerini söyledi.

Uzun yıllar bu ilçede eksikliği hissedilen itfaiye grup amirliğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve arsayı tahsis eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın destekleriyle hizmete açtıklarını kaydeden Tunçsu, "Toroslar ilçesinde bu hizmet binasının açılması ile önemli bir eksiklik giderilmiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Toroslar ilçemizde daha kapsamlı, daha büyük ve halkın beklentilerine cevap verebilecek nice projelerin strateji ve yatırım planlarımızda yer aldığını belirtmek isterim. Yıllarca yatırım imkanlarından yeterince yararlanamamış olan Toroslar ilçemiz için önemli projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Toroslar İtfaiye Grup Amirliği’nin faaliyete girmesiyle birlikte bu ilçede olması muhtemel yangınlara en kısa zamanda ulaşma şansına kavuşulmuş olacağını da kaydeden Haluk Tunçsu, “Elbette, Allah’tan dileğimiz, hiçbir vatandaşımızın böyle bir felaketle karşılaşmamasıdır. Ancak, yaşanması muhtemel bu tür felaketlere karşı alınabilecek her türlü önlemi de baştan almak zorundayız. Toroslar ilçesinde hizmete giren, 2 adet yangın söndürme ve kurtarma aracı ile 20 personelden oluşan itfaiye grup amirliğimiz sayesinde, en azından personelimiz bu bölgede meydana gelebilecek yangınlara en kısa zamanda yetişebilme stresinden de kurtulmuş olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Toroslar İtfaiye Grup Amirliği törenle hizmete açıldı.
Yorum Yazın