TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Trabzonspor taraftarı Uygur Türkleri için yürüyecek

Trabzonspor Taraftarları Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne yapılan zulme karşı tepki yürüyüşü düzenliyor.
Trabzonspor taraftarı Uygur Türkleri için yürüyecek
TRABZON (İHA) - Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı, Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri'ne baskı ve zulümlerine tepki gösterdi.

Vicdanı olmayan ve katliamlarla varlığını sürdüren devletler arasında ön sıralarda yer tutan Çin’in, Doğu Türkistan’da soykırıma devam ettiğini söyleyen Fındıkçı, "Bu insanlar Doğu Türkistan’da oruç tutanlara zulüm uyguluyor, işkence ediyor ve katlediyor.

Onlarca Türk’ün sadece Müslüman ve Türk oldukları için katledilmesine ne yazık ki dünya seyirci kalıyor. İslam dünyasındaki bu sessizliği anlamak zor. Hem devlet hem millet olarak Çin’e karşı ne bir tavır alıyoruz ne de üst perdeden itirazlar yükseltiyoruz" dedi.

Bir insanlık suçunun görmezlikten gelindiğini belirten Fındıkçı, "Biz bunu görmezden gelmeyeceğiz, gelemeyiz. 3 Temmuz Cuma günü, cuma namazının ardından saat 13.30’da eski Tedaş’ın orada toplanarak Meydan Parkı’na yürüyeceğiz. Bu zulme sessiz kalmak Trabzonlu duruşumuza aykırı.

Sosyal medyada gösterilen tepkilerin sokağa taşma vakti gelmiştir. Doğu Türkistan’da eziyet gören Müslüman kardeşlerimiz için, Trabzon halkını cuma günü yürüyüşe bekliyoruz" dedi.
Yorum Yazın